Aktuális

Lövések dördültek egy focimeccs közelében, több rajongó megsérült

Biden és a nagy, fehér kínai elefánt: beszéde végén tért csak ki a kémléggömbre az amerikai elnök

| Szerző: hirado.hu
Számos kritikát kapott Joe Biden amerikai elnök, amiért csak mintegy egy órával évértékelő beszédének megkezdése után tért ki az Egyesült Államok légterébe berepült, majd a légierő által megsemmisített kínai „megfigyelő léggömbökre” – számolt be a Fox News.

Joe Biden elnök csak a 72 percig tartó évértékelő beszéde vége felé utalt az amerikai légierő által a múlt héten lelőtt kínai repülő eszközre.

„Ne legyenek kétségeik: ahogy azt a múlt héten világossá tettük, ha Kína fenyegetné a szuverenitásunkat, akkor cselekedni fogunk, hogy megvédjük az országot. És meg is tettük ezt”

– idézte Bident a Fox hírcsatorna online kiadásának élő hírfolyama.

Steve Scalise, a republikánus többségű képviselőház vezetője kedden azt mondta: elképzelhető, hogy pártja olyan törvényjavaslatot nyújt be, amely elítéli a Biden-kormányzatnak a kínai léggömbre adott válaszát, amelyre a képviselő szerint „érzékelőket és meteorológiai megfigyelőberendezéseket” szereltek.

Biden „nincs jól”

Egy másik republikánus szenátor, a Utah államot képviselő Mike Lee pedig azt jegyezte meg a Twitter-oldalán az évértékelő alatt, hogy véleménye szerint

Joe Biden „nincs jól”.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még