Aktuális

Lövések dördültek egy focimeccs közelében, több rajongó megsérült

Túlélőt talált a Baptista Szeretetszolgálat speciális mentőcsapata Törökországban

Sikerült egy fiút kimentenie a Baptista Szeretetszolgálat speciális mentőcsapatának a törökországi Antakyában.

A szeretetszolgálat az MTI-hez kedd este eljuttatott közleményében azt írta: a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport és egy sürgősségi ellátást végző 19 tagú egészségügyi csoport 7 mentőkutyával Pavelcze László parancsnok, veszélyhelyzet-kezelési igazgató irányítása mellett a késő délutáni órákban érkezett meg a szír határ közelében fekvő Antakyába, ahol felállították bázisukat, és megkezdték a keresést a helyiek által megadott koordináták alapján.

Körülbelül kétezer házat kell átnézniük a településen, ahol még nagyon sok ember rekedhetett a romok alatt. A keresőkutyák négyórás váltásokban kezdtek dolgozni, egyszerre négyen. Voltak életjelek, majd magyar idő szerint körülbelül 19 órakor egy fiút sikerült kimenteni a romok alól. Megkezdték az ellátását. A kutatás a földrengés túlélői után folytatódik – írták.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt képen: Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat speciális mentőcsapatának elnöke és Pavelcze László, a mentőcsapat parancsnoka, veszélyhelyzet-kezelési igazgató (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

Ajánljuk még