Fontos

Az egekbe szökött a cukor világpiaci ára

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Feláldozta életét a gyermekéért, a földrengés közben szülte meg kislányát az anya

| Szerző: hirado.hu
Hatalmas földrengés rázta meg Törökországot és Szíriát hétfőn, több mint ötezer ember vesztette az életét a katasztrófában. A több ezer romba dőlt épület között a mentőegységek folyamatosan keresik a túlélőket. Ekkor találhattak rá egy reménysugárra, ugyanis egy nő a romok között adott életet kislányának.

A romok alatt szülte meg kislányát egy nő, de amíg az újszülöttet sikerült kimenteni, addig a jelentések szerint az anya és a családja már nem élte túl a katasztrófát – írja a Khaleej Times című dubaji újság.

Twitteren egy videó is előkerült, amin látható, ahogyan az egyik férfi a babával a kezében szalad át a törmelékeken, majd valaki utána dob egy takarót.

A szíriai médiában megjelent hírek szerint az állapotos nőnél a földrengés közben indult be a szülés, ezért kénytelen volt a romok alatt megszülni a gyermekét.

Hétfő reggel 7,8-es erősségű földrengés rázta meg Törökország déli, középső részét és Szíria északnyugati sarkát. Az amerikai földtani intézet (USGS) adatai szerint ez volt 2021 nyara óta a legerősebb mért földmozgás, amelyet további erős utórengések követtek.

Kapcsolódó tartalom

Törökországban a hétfői földrengések halálos áldozatainak száma 3419-re emelkedett – jelentette be kedd délelőtt Fuat Oktay török alelnök, így a Szíriában meghalt legkevesebb 1602 emberrel együtt a földmozgás már egészen biztosan több mint 5000 életet oltott ki.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Túlélők után kutatnak egy összeomlott épület törmeléke közt a délkelet-törökországi Diyarbakir nagyvárosban 2023. február 6-án, miután hajnalban több erős földrengés rázta meg Törökország délkeleti és Szíria északi részét (Fotó: MTI/EPA/Deniz Tekin)

Ajánljuk még