Rendkívüli

Újabb megrázó felvételek érkeztek: az autópályát is feltépte a földrengés

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Újabb megrázó felvételek érkeztek: az autópályát is feltépte a földrengés

| Szerző: hirado.hu
Szörnyű pusztítást végzett a hétfői törökországi földrengés, erről tanúskodnak a közösségi médiában egyre nagyobb számban megtalálható helyszíni fotók és videók is.

Mint ahogy azzal több cikkben foglalkoztunk, hétfő hajnalban rendkívül erős földrengések rázták meg Törökország délkeleti részét. A katasztrófa elképesztő károkat okozott, rengeteg épület összedőlt, a halottak száma folyamatosan nő, már eddig is több száz elhunytról tudnak a hatóságok.

Kapcsolódó tartalom

A közösségi oldalakra folyamatosan kerülnek fel a földrengés sújtotta helyszíneken készült felvételek. Borzalmas látványt nyújtanak az összeomlott házak nyomán az utcákat borító óriási törmelékhalmok.

A földrengés az infrastruktúrát is súlyosan károsította, egyes fotók tanúsága szerint volt, ahol gyakorlatilag feltépte az autópályát, lehetetlenné téve a közlekedést:

 

Hatay megyét sem kímélte a katasztrófa, a többi érintett térséghez hasonlóan itt is horrorfilmbe illő pusztításra ébredtek a helyiek:

Kapcsolódó hírek

Szijjártó Péter: Ötven fős egység indulhat azonnal útnak Törökországba
Magyarország felajánlotta segítségét a törökországi földrengést követő mentésben, így amennyiben a helyi hatóságok ezt igénylik, akkor ötven fős egység indul azonnal útnak, hogy segítse a túlélők utáni kutatást – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn.
Belföld
Erdogan: legkevesebb 912 halottja van a földrengéseknek
Legkevesebb 912 halottja és 5385 sérültje van a hajnali törökországi földrengéseknek – közölte Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn Ankarában a katasztrófavédelem központjában tartott sajtótájékoztatóján.
Külföld
Orbán Viktor: Magyarország e pillanatban Törökország mellett áll
Orbán Viktor miniszterelnök levélben fejezte ki részvétét Recep Tayyip Erdogan török államfőnek a hajnali földrengés áldozatai, valamint az elszenvedett károk kapcsán, és felajánlotta Magyarország segítségét – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn.
Belföld
Földrengés Törökországban: Szijjártó Péter bejelentést tett
Aggodalommal figyeltük az elmúlt órákban a Törökországból érkező híreket, amelyek szerint Törökország tíz tartományát érintő súlyos természeti katasztrófára, földrengésre került sor. Ennek a földrengésnek nyomán több százan vesztették életüket, több ezren sérültek meg, és hatalmas az anyagi kár is – tájékoztatott Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta, hogy Magyarország készen áll segíteni.
Külföld
Kivonták a forgalomból a reptereket a törökök – hatalmas károkat okozott a földrengés
Legkevesebb 284 halottja és 2323 sérültje van <strong><a href="https://hirado.hu/kulfold/cikk/2023/02/06/almukban-erte-a-torokoket-a-katasztrofa-folyamatosan-no-a-foldrengesek-aldozatainak-szama">a hétfő hajnali törökországi földrengéseknek</a></strong>, amelyek 10 tartományt érintenek – közölte Fuat Oktay török alelnök hétfőn ankarai sajtótájékoztatóján.
Külföld

Ajánljuk még