Időjárás

Folytatódik a februári tavasz – mutatjuk, hol lesz a legmelegebb

Török földrengés: videón, ahogy összedől egy hatemeletes épület

| Szerző: hirado.hu
Hétfő hajnalban több erős földrengés rázta meg Törökország délkeleti részét. Sorra kerülnek fel a közösségi médiába a helyszínen készült videók, az egyiken az látható, ahogy egy hatemeletes ház omlik össze.

A katasztrófában számos épület összedőlt, sokan rekedtek a romok alatt, a halálos áldozatok száma folyamatosan nő.

Kapcsolódó tartalom

A közösségi oldalakra folyamatosan kerülnek fel a katasztrófa sújtotta helyszíneken készült videók, az egyik ilyen felvételen az látható, ahogy egy hatemeletes épület dől össze a földrengés hatására Urfa városában:

A török hatóságok 4-es szintű vészhelyzetet hirdettek, ami azt is jelenti, hogy az ország máris nemzetközi segítséget kér a mentéshez.

Kapcsolódó hírek

Erdogan: legkevesebb 912 halottja van a földrengéseknek
Legkevesebb 912 halottja és 5385 sérültje van a hajnali törökországi földrengéseknek – közölte Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn Ankarában a katasztrófavédelem központjában tartott sajtótájékoztatóján.
Külföld
Földrengés Törökországban: Szijjártó Péter bejelentést tett
Aggodalommal figyeltük az elmúlt órákban a Törökországból érkező híreket, amelyek szerint Törökország tíz tartományát érintő súlyos természeti katasztrófára, földrengésre került sor. Ennek a földrengésnek nyomán több százan vesztették életüket, több ezren sérültek meg, és hatalmas az anyagi kár is – tájékoztatott Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta, hogy Magyarország készen áll segíteni.
Külföld
Kivonták a forgalomból a reptereket a törökök – hatalmas károkat okozott a földrengés
Legkevesebb 284 halottja és 2323 sérültje van <strong><a href="https://hirado.hu/kulfold/cikk/2023/02/06/almukban-erte-a-torokoket-a-katasztrofa-folyamatosan-no-a-foldrengesek-aldozatainak-szama">a hétfő hajnali törökországi földrengéseknek</a></strong>, amelyek 10 tartományt érintenek – közölte Fuat Oktay török alelnök hétfőn ankarai sajtótájékoztatóján.
Külföld
Álmukban érte a törököket a katasztrófa – folyamatosan nő a földrengések áldozatainak száma
Több erős földrengés rázta meg Törökország délkeleti részét hajnalban. A föld Szíriában is megmozdult. Eddig több mint háromszáz halálos áldozatról tudnak a hatóságok, de a szám percről percre nő. Törökországban veszélyhelyzetet hirdettek, és nemzetközi segítséget kértek a mentéshez. A földrengés miatt Olaszországban szökőárra figyelmeztettek a hatóságok, ezt azóta már visszavonták.
Külföld

Ajánljuk még