Aktuális

Olyat tett Szoboszlai edzője, amit korábban soha senki

Szabadon engedték a brüsszeli korrupciós ügy egyik gyanúsítottját

| Szerző: hirado.hu
Szabadlábra helyezték Niccolo Figa-Talamancát, a brüsszeli korrupciós botrány egyik gyanúsítottját – számolt be a Politico című brüsszeli lap.

Három másik letartóztatott továbbra is előzetesben van az Európai Parlamentben folyó korrupciós nyomozásban – értesült a Politico az ügyészség szóvivőjétől.

Kapcsolódó tartalom

Egy belga bíró engedélyezte, hogy Figa-Talamancát, aki az Európai Parlamentet behálózó korrupciós botrányhoz kapcsolódó egyik nem kormányzati szervezet főtitkára, szabad lábra helyezzék. Nem világos, hogy a No Peace Without Justice (Nincs béke igazság nélkül) nevű szervezet fejének

szabadlábra helyezését feltételekhez kötötték-e,

legalábbis a szóvivő erről nem tudott nyilatkozni.

Jelenleg már csak Pier Antonio Panzeri volt olasz európai parlamenti képviselő, Eva Kaili, az Európai Parlament korábbi alelnöke és élettársa, Francesco Giorgi van börtönben. Januárban Panzeri vádalkut kötött a belga hatóságokkal, cserébe azért, hogy megnevezi azokat, akiket megvesztegetett.

A belga rendőrség által 2022. december 14-én közzétett kép a hatóságok által lefoglalt közel 1,5 millió euró készpénzről. A pénzt a brüsszeli régióban házkutatások során foglalták le az EP szocialista alelnökét érintő korrupciós ügyben. Eva Kaili szocialista EP- képviselőt, az EP alelnökét december 9-én tartóztatták le a belga hatóságok egy Katarral kapcsolatos korrupció vádjával indított vizsgálati nyomozás részeként, azóta fogságban van. (Fotó: MTI/AP/Belga rendőrség)

Kapcsolódó tartalom

A döntés egy nappal azután született, hogy az Európai Parlament két további képviselője,a belga szocialista Marc Tarabella és a szintén baloldali politikus, az olasz Andrea Cozzolino mentelmi jogát is felfüggesztette,

megnyitva ezzel az utat a nyomozók előtt, hogy kihallgatásra hívják be őket, vagy akár le is tartóztassák őket.

Nyitóképen:  Egy pókháló látható az Európai Parlament előtt a „Katar-gate” következményeinek allegóriájaként 2022. január 18-án, Brüsszelben, Belgiumban.  (Fotó: Thierry Monasse/Getty Images)

Ajánljuk még