Aktuális

Olyat tett Szoboszlai edzője, amit korábban soha senki

Már a demokraták sem szeretnék, ha újrázna Biden

| Szerző: hirado.hu
A demokraták többsége úgy gondolja, Joe Biden amerikai elnöknek egy ciklus is elég volt, nem támogatják a 2024-es amerikai elnökválasztáson történő indulását. Ezzel szemben azonban Biden továbbra is kitart amellett, hogy a második ciklusra is pályázna.

 

A demokraták mindössze 37 százaléka szeretné, ha Joe Biden újraindulna a 2024-es amerikai elnökválasztáson – derül ki az Associated Press-NORC közvélemény-kutató központ új felméréséből.

A kutatás arra is rámutatott, hogy a tavalyi félidős választások óta Biden elnöki székért való indulásának támogatottsága jelentősen visszaesett, mivel akkor még a demokraták 52 százaléka üdvözölte a lehetőséget.

Az AP News hírportál kiemelte,

habár Joe Biden előszeretettel beszél a törvényhozás terén elért győzelmeiről, valamint sikeres kormányzási képességéről, ezzel szemben a felmérés szerint viszonylag kevés amerikai felnőtt jutalmazza jó minősítéssel az elnök eddigi teljesítményét.

Kapcsolódó tartalom

Túl idős az újrainduláshoz?

A felmérésből kiderült, hogy a válaszadók többsége Biden újraindulását azért nem támogatja, mert már túl idősnek tartja, mely kapcsán megemlítették az elnök egészségügyi állapotát (köhögés és járás), szerencsétlen elszólásait, valamint kiemelték, a világ legstresszesebb munkáját inkább egy fiatalabb jelöltnek kellene végeznie.

További érdekesség, hogy a válaszadók mindössze 13 százaléka bízik abban, hogy Biden képes elérni a főbb politikai célokat, mindemellett az amerikai felnőttek csupán 23 százaléka fejezte ki bizakodását afelé, hogy Biden képes hatékonyan irányítani a Fehér Házat.

Ez az arány az egy évvel ezelőtti 28 százalékhoz képest csökkent, és jelentősen alacsonyabb a két évvel ezelőtti – Biden hivatalba lépésének idején mért – 44 százalékos eredménynél.

Kapcsolódó tartalom

Biden már most is az Egyesült Államok történetének legidősebb elnöke, egészségügyi állapotával kapcsolatban számos kérdés felmerült az elmúlt időszakban, ugyanis előfordult, hogy a levegővel fogott kezet, vagy éppen súgókártyán figyelmeztették, hogy köszönjön, amikor belép a terembe, a Fehér Házban tartott találkozója során. Olyan is előfordult, hogy többször megbotlott, miközben egy repülőgépre próbált feljutni.

Biden jelenleg 80 éves, 86 éves lesz, ha második ciklusát is az Egyesült Államok elnökeként kitölti.

Kiemelt kép: Joe Biden ameriaki elnök (Fotó: EPA/Michael Reynolds)

Ajánljuk még