Aktuális

Olyat tett Szoboszlai edzője, amit korábban soha senki

Szili Katalin Washingtonban: Magyarország felelősséget visel a világban élő magyarokért

Az anyaország odafigyeléséről biztosította az amerikai magyarság képviselőit Szili Katalin miniszterelnöki megbízott Washingtonban a regionális diaszpórakonferencián, majd a helyi magyarok központjában tett látogatáson.

Örömét fejezte ki, hogy a Washingtonban működő Kossuth Ház otthont ad magyar szervezetek számára, ahol olyan programokat szerveznek, amelyek segítik a magyarokat az identitásuk megőrzésében, a fiataloknak pedig nyelvet tanítanak.

A közösségi események, akár fesztiválok szintén segítik az összetartozást, és ez egy olyan érték, amit meg kell őrizni – mondta a határon túli autonómiaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, és hozzátette, hogy a helyi magyarokkal szervezett találkozókon kapott visszajelzések azt mutatták meg, hogy a magyar kormány jó úton jár az elmúlt 12 év nemzetpolitikájával.

A washingtoni Kossuth Házban tett látogatás után az MTI-nek Szili Katalin hangsúlyozta, Magyarország számára alapelv, hogy minden magyar számít. Ennek része, hogy a világban élő magyarság számíthat Magyarországra, és Magyarország számít rájuk – hangoztatta.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még