Aktuális

Brit vadászgépek feltartóztattak két orosz bombázót Skóciánál

A ketrecharcos ex-világbajnok McGregor visszatér

Conor McGregor, a kevert harcművészet (MMA) egyik legismertebb alakja visszatér és a ketrecharcosok csúcsbajnokságának számító Ultimate Fighting Championshipben (UFC) ismét mérkőzni fog.

Az ír ex-világbajnok az amerikai Michael Chandlerrel küzd meg – jelentette be szombaton Dana White, a UFC elnöke. Pontos dátummal és helyszínnel még nem szolgált, de hangoztatta, hogy a május 30-tól augusztus 15-ig tartó szezon végén lesz az összecsapás.

A 34 éves McGregor MMA-sként 22 győzelmet aratott és hat vereséget szenvedett. 2015-ben harcolta ki első UFC-címét, 2016-ban pedig ő lett az első olyan harcos a szervezet történetében, aki egyszerre két vb-övet is birtokolt különböző súlykategóriákban (pehelysúly és könnyűsúly). Eddigi utolsó meccsét az amerikai Dustin Poirier ellen vívta 2021 júliusában, az összecsapás közben eltört a lába, és úgy tűnt, véget ér MMA-pályafutása.

Chandler 36 éves, neki 23 győzelme és nyolc veresége van a kevert harcművészetben.

Kiemelt képünk: Az amerikai Floyd Mayweather (j) és az ír Conor McGregor nagyváltósúlyú ökölvívó-mérkőzése a Las Vegas-i T-Mobile Arénában 2017. augusztus 26-án. (Fotó: MTI/EPA/Armando Arorizo)

Ajánljuk még