Rendkívüli

Hegymászási világrekordot állított fel egy nepáli férfi és egy norvég nő

Maja templomra mászott fel egy turista, a helyiek bottal verték meg

| Szerző: hirado.hu
Pénzbírságot szabtak ki egy turistára, aki felmászott egy maja templomra a mexikói Yucatán-félszigeten található Chichen Itza-i romvárosban. A férfit a helyi tisztviselők vezették le az építményről, majd 12 órára őrizetbe vették.

Hatalmas felháborodást keltett egy lengyel turista a Chichen Itza-i romvárosban, miután felmászott a lépcsőzetes maja templomra.

Az ősi építmény lépcsőire 2008 óta tilos felmászni. A szabályt egy évvel azután vezették be, hogy az UNESCO a világ hét új csodája közé választotta a Chichen Itza maja-tolték romvárost.

A turista állítólag azért próbált feljutni a tiltott területre, hogy fényképeket készítsen. A rendbontó férfit tisztviselők kísérték le a lépcsőn, miközben a tömeg hevesen szidalmakat kiabált.

Kapcsolódó tartalom

Egy helyi férfi annyira feldühödött az eseten, hogy bottal támadt rá a turistára, és fejbe verte.

A lengyel turistát 12 órára őrizetbe vették, majd a pénzbírság kiszabása után szabadon engedték.

„A turistáknak tiszteletben kell tartaniuk az INAH biztonsági intézkedéseit a régészeti zónában, hogy megőrizzék Mexikó kulturális örökségeit” – mondta José Arturo Chab Cárdenas, az INAH (mexikói Nemzeti Őstörténeti és Történeti Intézet) munkatársa.

Az incidens csupán néhány hónappal azután történt, hogy egy 29 éves nő felmászott a piramisra, és a feldühödött tömeg előtt táncolt az ősi építményen.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: A Chichen Itza-i maja piramis (MTI/EPA/Jacinto Kanek)

Forrás: New York Post

Ajánljuk még