Fontos

Kézigránátos merénylet történt Göteborgban

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Economist-jelentés, amit nem Sorosék mondtak tollba: Magyarországon erősödött a demokrácia 2022-ben

Megjelent az Economist Intelligence Unit 2022-es, demokráciák állapotát vizsgáló jelentése, melyről a hvg.hu számolt be. Eszerint hazánk a maximális tíz pontból 6,64-et – az előző évhez képest 0,14-gyel többet – kapott. Ezzel megelőzzük az EU-s tagállamok közül Bulgáriát, Horvátországot és Romániát, az összesített világranglistán pedig az 56. helyen állunk.

 

A legerősebb demokráciákkal rendelkező országok Norvégia, Új-Zéland és Izland lettek, míg a lista alján Észak-Korea, Mianmar és Afganisztán szerepel. A világelső Norvégia 9,81 pontot ért el.

A jelentés megemlíti az elmúlt év legnagyobb nyerteseit és veszteseit is aszerint, hogy az előző évhez képest hány pontot javult vagy romlott a demokrácia állapota. Az első kategóriát Tunézia nyerte, 0,62 ponttal szerzett többet, mint egy évvel korábban, Oroszország eredményét viszont drasztikusan rontotta Ukrajna megtámadása, ugyanis 0,96 pontot veszített, ezzel 22 hellyel csúszott lejjebb a listán: a 167-ből a 146. helyen áll jelenleg – olvasható a mandiner.hu cikkében.

Ajánljuk még