Fontos

Kézigránátos merénylet történt Göteborgban

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az ENSZ-et és a világszervezet főtitkárát bírálta a nicaraguai elnök

Az Egyesült Államok ENSZ-re gyakorolt túlzott befolyását, valamint a világszervezet főtitkárát, António Guterrest bírálta csütörtökön Daniel Ortega nicaraguai elnök Hoszein Amirabdollahián iráni külügyminiszterrel Managuában folytatott, a nicaraguai televízió által közvetített megbeszélései során.

Az ENSZ hiába hoz határozatokat, ha az Egyesült Államok nem tartja be őket – szögezte le Ortega, emlékeztetve rá, hogy a világszervezet több alkalommal megszavazta Washington kubai blokádjának feloldását, ám az Egyesült Államok ezt mindannyiszor figyelmen kívül hagyta.

Kijelentette: az ENSZ, beleértve az emberi jogi szervezeteit is, a jenki birodalom karmai közé került, hozzátéve, hogy a világszervezet főtitkára csupán az imperialista politika eszköze.

Az ENSZ Közgyűlése legutóbb tavaly novemberben hozott határozatot, melyben felszólította Washingtont, vessen véget a Kuba elleni blokádjának, a döntést az Egyesült Államok és Izrael nem szavazta meg.

Ortega emellett a többpólusú világrend fontosságát is hangoztatta, és óvatosságra intette Iránt a nyugati hatalmakkal folytatott megbeszéléseivel kapcsolatban, azt vetve ezen hatalmak szemére, hogy tönkre akarják tenni a népeket.

Amirabdollahián a tervek szerint Nicaraguából Venezuelába utazik.

Ajánljuk még