Az állatkerti ragadozók számára csirkéből, darált húsból és szarvasmarhavérből készült jeges finomság, amelyet Szimba, a 14 éves oroszlán és Poty, a hároméves fekete jaguár is megkóstolt.
A hűsítő „fagyi” megkönnyebbülést hozott az állatoknak, lassan majszolták a hideg falatokat, amit az állatkert látogatói, különösen a gyerekek örömmel figyeltek a szörnyű hőségben.
A különleges fogásokról Marina Moraes, az állatkert biológusa elmondta, hogy azokat azért iktatták be az állatok megszokott táplálékai közé, hogy jobban érezzék magukat.
Az állatkertben élő állatok a táplálkozásuknak megfelelően különböző csemegéket kapnak. „A főemlősöknek gyümölcsfagylaltokat kínálunk, amelyek édesek és színesebbek. A növényevők viszont káposzta-, sütőtök- és sárgarépafagyit kóstolhatnak” – magyarázta Moraes.
A kiemelt kép illusztráció.