Aktuális

Nagy Bernadett bronzérmes a birkózó Eb-n

Letartóztatták a bécsi késelés afgán gyanúsítottját

| Szerző: hirado.hu
Elfogták Bécsben azt a huszonhét éves afgán férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy januárban halálra késelt egy embert. Az afgán gyanúsított tagadja a bűncselekményben való részvételét.

Intenzív és kiterjedt nyomozást követően a bécsi rendőrség letartóztatott egy huszonhét éves afgán férfit, aki januárban elején késelt halálra egy huszonnégy éves embert az osztrák főváros multikulturalizmusáról hírhedt Margareten negyedében – írja a kornenzeitung.at osztrák hírportál.

A megrázó esetet egy a két fél közötti szóbeli vita előzte meg, amelyet követően az afgán elkövető előrántott egy kést, majd megszúrta áldozatát. A megsebesített férfi előbb tántorogni kezdett, majd a járdáról az úttestre zuhanva holtan rogyott össze.

Az elkövető segítségnyújtás helyett a helyszínről elmenekült.

Az intenzív nyomozás során a hatóságok megvizsgálták a környék térfigyelő kameráinak felvételeit, tanúkat hallgattak ki, és végül a mobilszolgáltatók adatai alapján lokalizálták a lehetséges elkövető tartózkodási helyét. A gyilkosság elkövetését tagadó huszonhét éves afgán férfit kedden este fogták el az osztrák rendőrség egységei.

2023-ban eddig három gyilkosságot jegyeztek fel Bécsben.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még