Aktuális

Letartóztatták a bécsi késelés afgán gyanúsítottját

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Fegyverek, amelyeket Ukrajna kért és jó eséllyel meg is kaphat – GALÉRIA

| Szerző: hirado.hu
Továbbra is rendkívül éles a helyzet az ukrajnai fronton, különösen a kelet-ukrajnai Donyeck megyében. Bahmut, ami védelmi vonala miatt is kifejezett fontossággal bírt nagy részben már romba dőlt. A nyugati fegyverszállítások pedig egyre fokozódnak. Összeállításunk az eddig belengetett nyugati fegyverek javát, de nem teljességét mutatja be.
A Bundeswehr légvédelmi rakétaszázadának Patriot légvédelmi rakétarendszere látható Schleswig-Holsteinben 2022. március 17-én. Joe Biden amerikai elnök 2022 végén tett ígértetet Ukrajnának, hogy egymilliárd dollár értékben biztosít Patriot rakétarendszert az Oroszországgal hadban álló ország számára (Fotó: Getty Images)
Egy Leopard 2 harckocsi terepen. A német gyártmányú modern harckocsik szállítása Ukrajna számára hosszas vitákat eredményezett Ukrajna szövetségesei között, míg január végén az Egyesült Államok és Németország megállapodott abban, hogy megteszik az első lépéseket, és támogatják Ukrajnát modern harckocsikkal. Ennek értelmében Németország jelképesen 14 Leopard 2-es típusú tankot adott az ukrán hadseregnek. Az amerikai és a német vezetés arra számít, hogy több szövetséges ország is felajánl Ukrajnának modern harckocsikat. Szakértői becslések szerint azonban legalább 300 Leopard 2 vagy azzal egyenértékű tankra lenne szükség ahhoz, hogy az ukrán haderő érdemi változást érjen el a harcmezőn (Fotó: Ann-Marie Utz/picture alliance via Getty Images)
Más európai országok, köztük Spanyolország, Finnország, Norvégia és Lengyelország szintén tervezik, hogy hamarosan Leopardokkal látják el Ukrajnát, összesen mintegy 80 harckocsit, és később továbbiak is érkeznek. (Fotó: Sascha Schuermann/Getty Images)
A fotón egy ukrán katona látható a HIMARS rakéta sorozatvetőn 2022. július 1-jén Kelet-Ukrajnában. Az Amerikai Egyesült Államok az ukrán hadseregnek nyújtott fegyvertámogatások között biztosította a fegyvert az ukrán légvédelem megerősítésére. Azonban több sajtóhír is arról számolt be 2022 végén, hogy az urkánoknak átadott HIMARS rendszereket módosították, így azok csak 80 kilométeres hatótávolságú rakéták kilövésére képesek, amelyek kizárják egy esetlegesen Moszkva ellen indított támadás lehetőségét (Fotó: Anastasia Vlasova/The Washington Post/Getty Images)
Herszon, Ukrajna, 2023. január 9. Ukrán katonák töltenek meg egy M777-es ágyút – az ukrán tüzérség az orosz tüzérség lövéseire reagál (Fotó: Pierre Crom/Getty Images)
Ukrán katonák készenlétben állnak egy amerikai gyártmányú vállról indítható légvédelmi rakétavetővel ( Stinger MANPADS) a fronton 2022. december 29-én az ukrajnai Bakhmutban. Az ukrán fegyveres erők a föld-levegő rakétákkal repülőgépeket, rakétákat és olyan lövedékeket hatástalaníthatnak, mint például az iráni gyártmányú, Shahed kamikaze drón (Fotó: Pierre Crom/Getty Images)
Madonna szimbolikus alakja látható egy Javelin páncéltörővel a kezében egy kijevi lakóház falán 2022. május 25-én. A páncéltörő rakétát az ukrán hadsereg használta az orosz hadsereg elleni harcokban (Fotó: Maxym Marusenko/NurPhoto/Getty Images)
Joe Biden amerikai elnök beszédet mond a Lockheed Martin-i létesítményben, Troyban tett látogatásakor, 2022. május 3-án. A létesítményben olyan fegyverrendszereket gyártanak, mint például a Javelin páncéltörő rakéták, amelyeket a Biden–Harris-adminisztráció biztosít Ukrajnának (Fotó: Peter Za/Anadolu Agency/Getty Images)
Javelin páncéltörő rakéták láthatók kiállítva a Lockheed Martin létesítményben, Troyban, Joe Biden elnök látogatása során, 2022. május 3-án. A tankok elhárítására is alkalmas rakétavetőt az Egyesült Államok biztosítja Ukrajnának az Oroszországgal vívott háborúban (Fotó: Peter Zay/Anadolu Agency/Getty Images)
A Challenger 2. A Downing Street január 15-én jelentette be, hogy Ukrajna 14 Challenger 2 harckocsit kap Nagy-Britanniától. (Fotó: Finnbarr Webster/Getty Images)
A brit fegyverszállítási csomagban szerepel „hozzávetőleg harminc” AS-90 önjáró löveg is. A képen a brit 1. páncélos hadosztály 7. páncélos dandárjáhotartozó AS90 önjáró járműv 155 mm-es löveggel  (Fotó: Stuart Franklin/Getty Images).
Macron elnök növelni kívánja a Kijevnek nyújtott segítséget AMX-10 RC típusú, kerekes felderítő harcjárművek szállításával. A képen egy francia AMX-10 RC páncélozott felderítő harckocsi (elöl) és egy német Boxer páncélozott személyszállító harckocsi a német-francia fegyveres erők “Feldberg 2013” (Hillfield 2013) hadgyakorlatán az Oberlausitz katonai gyakorlótéren Weisswasserbe (Fotó: Joern Haufe/Getty Images).
Az amerikai kormány múlt kedden jelentette be, hogy a legkorszerűbb harckocsikból, M1 Abrams-tankokból 31-et szállít Ukrajnának a következő időszakban.  (Fotó: Mateusz Wlodarczyk/NurPhoto via Getty Images)
Németország a tervek szerint 40 Mardert ad át Ukrajnának, még az első negyedévben, használatukra Németországban képeznek ki ukrán katonákat. A kiképzés két hónapig tart majd. (Fotó: Jens Schlueter/Getty Images)
Bradley típusú amerikai páncélozott harcjárművek  – Lloyd Austin közölte, hogy hazája további 2,5 milliárd dollár értékben támogatja katonai felszereléssel Ukrajnát, a többi között 59 Bradley és 90 Stryker páncélozott gyalogsági harcjárművel. MTI/AP/Darko Bandic
Amerikai katonák az amerikai szárazföldi hadsereg Stryker típusú, lövészszállító páncélozott harcjárművein a lengyelországi Budziskóban 2015. március 23-án, amint az egység átlépte a litván-lengyel határt, a “Dragonyos Lovaglás” fedőnevű hadgyakorlat keretében. (MTI/EPA/Artur Reszko)

Kanada kétszáz darab Senator típusú páncélozott járművet ad Ukrajnának – jelentette be Anita Anand kanadai védelmi miniszter kijevi látogatása alatt. A Senator páncélozott járművek a legmodernebbek közé tartoznak, ebben a kategóriában a legjobb technológiával felszereltek, és fegyverek könnyen telepíthetők rájuk.

Ajánljuk még