Rendkívüli

Korrupciós botrány Brüsszelben: az EP felfüggesztette két képviselő mentelmi jogát

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ezentúl katonai kiképzésben vehetnek részt bebörtönzés helyett a fiatalkorú bűnelkövetők Franciaországban

Büntetésük részeként a fiatal vagy fiatalkorú bűnelkövetők Franciaországban a jövőben katonai kiképzésben vehetnek részt – jelentette be csütörtökön Sébastien Lecornu védelmi és Eric Dupont-Moretti igazságügy-miniszter Metzben.

Az intézkedés célja, hogy megkönnyítsék az utat a munkavállaláshoz vagy az önkéntes katonai szolgálathoz azon 13-25 éves fiatalok számára, akik összeütközésbe kerültek a törvénnyel.

A javító-nevelő intézetre ítélt fiatalkorúak engedélyt kapnak arra, hogy katonák irányításával öthetes gyakorlati tanfolyamon vegyenek részt. A két minisztérium nyugdíjas katonákat tervez alkalmazni a fiatalok kiképzésének irányítására.

A tárcavezetők elmondták, hogy egy sikeres kísérleti program már befejeződött.

2021 decembere óta négyhetes tanfolyamokat tartottak beltéri katonai gyakorlatokkal, amelyen a résztvevők a Saint-Cyr Coëtquidan katonai akadémia volt tagjainak vezetésével sajátítottak el katonai és civil készségeket.

A haditengerészet saját egyhetes kurzust szervezett „a felelősségérzet, a csoportszellem és a tekintélytisztelet kialakítására”. A résztvevők tengeri mentést és tengerészjártasságot is gyakoroltak arra az esetre, ha be akarnának lépni a haditengerészetbe.

Kiemelt képen: Sébastien Lecornu (Fotó: EPA/Teresa Suarez)

Ajánljuk még