Rendkívüli

Korrupciós botrány Brüsszelben: az EP felfüggesztette két képviselő mentelmi jogát

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Bezár Haiti egyik legnagyobb textilgyára, tovább súlyosbítva a szigetország gazdasági helyzetét

Bezár Haiti egyik legnagyobb textilgyára, 3500 munkást bocsájtanak el, ami tovább súlyosbítja a bandaháborúk sújtotta szigetország gazdasági helyzetét.

Az S&H Global, amelynek anyavállalata a dél-koreai Sae-A Trading vállalat, csütörtöki közleményében a döntést azzal indokolta, hogy sztrájkok és zavargások több szállítmány késéséhez, megrendelések törléséhez, valamint egyéb fennakadásokhoz vezettek, aminek következtében a cég megrendelői megbízhatóbb beszállítókat és gyárakat kerestek a karibi és a közép-amerikai térségben.

Az S&H Global a kezdetektől jelen van a Haiti északi részén található Caracolban – amerikai támogatással – működtetett ipari parkban. A 2012-ben megnyílt ipari park az ország legnagyobb munkáltatójának számít.

Az S&H Global akkori bejelentése szerint több mint 70 millió dollárt tervezett befektetni mintegy 20 ezer munkahelyet teremtve ezzel.

A Haitin dúló bandaháborúk következtében számos országrész már kikerült a központi kormány ellenőrzése alól. Az erőszakhullám emberek százainak életét követelte, és ezrek voltak kénytelen elmenekülni otthonukból.

Az ország gazdasága romokban hever, s a mostani bejelentés csak súlyosbítja a humanitárius válságot. A bandák azt követően erősödtek meg, hogy Jovenel Moise elnök merénylet áldozata lett 2021 júliusában.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még