Aktuális

Nagy Bernadett bronzérmes a birkózó Eb-n

Szavazzon! Helyesnek tartja, hogy a műkorcsolya Eb megnyitóján teret engedtek ennek a transzgender produkciónak? 

| Szerző: hirado.hu
Megdöbbentő jelenetnek lehettek szemtanúi a műkorcsolya Európa-bajnokság nyitóünnepségének nézői. Egy transznemű korcsolyázót léptettek fel, akinek láthatóan a korcsolya nem az erőssége. Ezúttal arról kérdezzük olvasóinkat, szerintük helyes-e, hogy a műkorcsolya Eb megnyitóján teret engedtek ennek transzgender produkciónak? Szavazzon!

Mint arról korábban a hirado.hu beszámolt: Minna-Maaria Antikainen finn származású korcsolyázó férfiként született, azonban 43 éves korában eldöntötte, hogy nőként folytatja életét, majd 50 évesen a műkorcsolya mellett kötelezte el magát. Bár az elvileg „hölgy” 2017-ben bronzérmet is szerzett az oberstdorfi nem hivatalos világbajnokságon, az alábbi képsorok alapján megkérdőjelezhető, hogy valóban profi műkorcsolyázó lenne.

A műkorcsolya Európa-bajnokság nyitóünnepségén nem csak hogy elesett a közönség előtt, de addig fel sem tudott állni, amíg az egyik zászlóvivő lány fel nem segítette. A műkorcsolyázónő elmondása szerint minden vágya az volt, hogy „jéghercegnő” legyen.

Az ISU műkorcsolya Európa-bajnokság állítása szerint az ünnepségük a „Csak légy önmagad” témára épült. Azt állítják, hogy a finn műkorcsolya-szövetség támogatja az egyenlőség és a sokszínűség fontosságát, és az értékek szerint fejleszti a korcsolyázást.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még