Aktuális

Nagy Bernadett bronzérmes a birkózó Eb-n

Képek az orosz–ukrán harcok legdurvább színtereiről

| Szerző: hirado.hu
A lassan egy éve tartó orosz–ukrán háború talán legvéresebb összecsapásai a donyecki régió északi részén, főként Bahmut környékén alakultak ki. A heves harcok következtében számos település szinte teljesen a földdel vált egyenlővé, és civilek is nagy számban vesztették életüket. Képválogatásunk az orosz és ukrán erők küzdelmeiről és annak következményeiről.
Bahmut, 2022. november 23. Egy teljesen kiégett gépjármű előtt haladnak el ukrán harckocsik (Fotó: Metin Aktas/Anadolu Agency via Getty Images)
Ukrán katona egy 120 mm-es aknavetővel lövi az orosz állásokat a kelet-ukrajnai Donyec-medencében levő Bahmutban 2023. január 11-én. Bahmut és Szoledár város térsége az utolsó olyan terület Donyeck megyében, amely még ukrán ellenõrzés alatt áll, és hónapok óta ádáz harcokat folytatnak érte az orosz és az ukrán erők (Fotó: MTI/AP/Jevhen Maloletka)

Bahmut, 2022. október 28. Az ukrán és az orosz légierő vadászgépei légi csatát vívnak (Fotó: Metin Aktas/Anadolu Agency via Getty Images)

Szoledar, 2022. május 30. Egy lerombolt szanatórium látképe Szoledárban (Fotó: Rick Mave/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Donyeck környéke, 2023. január 12. Ukrán katonák motoznak meg egy orosz katonát, akit a donbaszi frontvonalon fogtak el (Fotó: Diego Herrera Carcedo/Anadolu Agency via Getty Images)

Romok Bahmutban, a távolban harcok füstje gomolyog 2023. január 20-án. Az orosz erők ostroma miatt az ukrán hatóságok a kelet-ukrajnai donyecki területen fekvő város kiürítésére szólították fel a lakosságot, ennek ellenére mintegy nyolcezren az otthonmaradást választották. A városban megszűnt a villany-, a gáz-, a vízszolgáltatás és a távfűtés (Fotó: MTI/EPA/Oleh Petraszju)

Bahmut, 2022. október 28. Az 53. gépesített dandár ágyúi tüzelnek az orosz állások felé (Fotó: Metin Aktas/Anadolu Agency via Getty Images)

Ivanivszke, 2023. január 2. Egy lakóházat ért találat Bahmut kertvárosában (Fotó: Diego Herrera Carcedo/Anadolu Agency via Getty Images)

Dnyipro, 2023. január 14. Áldozatokat keresnek a romok alatt az ukrajnai Dnyipróban 2023. január 14-én, miután orosz rakétatalálat ért egy lakóházat (Fotó: MTI/AP/Roman Csop)
Szoledar, 2022. június 2. Egy rakéta kiégett darabja fekszik a füves mezőn, Szoledar külterületén (Fotó: Marcus Yam/Los Angeles Times)

Bahmut, 2022. december 12. A tüzérségi harcok miatt leégett, lerombolt művelődési ház (Fotó: Andre Luis Alves/Anadolu Agency via Getty Images)

Szvjatohirszk, 2022. december 17. Az orosz és ukrán hadseregek között a Donyecki terület Szvjatohirszk városának ellenőrzéséért vívott harcok során lerombolt híd (Fotó: Celestino Arce/NurPhoto via Getty Images)

 

 Az oroszok által lerombolt házak az orosz hadseregtől a közelmúltban visszafoglalt kelet-ukrajnai Bogorodicsne településen 2023. január 13-án (Fotó: MTI/AP/Jevhen Maloletka)

Ajánljuk még