Legfrissebb

Lövöldözés tört ki a Kansas Cityben rendezett Super Bowl-ünnepen, többen megsérültek

Tizenöt éves fiú a bandaháború legfiatalabb áldozata Svédországban

| Szerző: hirado.hu
Gyilkosság áldozata lett egy tizenöt éves kamasz Stockholm déli részén. A rendőrség információi szerint a bandaháborúkkal összefüggő halálesethez egy fiatalkorúnak is köze lehet, őt már őrizetbe vették. Az elmúlt időszakban – főleg a nagyvárosokban – állandósultak a gyilkosságok, késelések, robbantások, amelyek következtében komplett lakónegyedek váltak élhetetlenné Svédországban.

 

Egy tizenöt éves fiút agyonlőttek egy japán étteremben a Stockholm déli részén fekvő Skogas negyedben szombat éjszaka. A gyilkossággal kapcsolatban a svéd rendőrség letartóztatott egy fiatalkorú személyt, aki nagy valószínűséggel részt vett a gyilkosságban.

A rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a nyomozást, tanúkat keresnek, valamint a térfigyelő kamerák felvételeit is elemzik. A hatóságok információi szerint az esetnek köze lehet a hónapok óta zajló bandaháborúhoz, amely eszkalálódik, és egyre élhetetlenebbé teszi a skandináv országot, főleg a három nagyvárost, Stockholmot, Göteborgot és Malmöt.

 

A galerik leginkább a drogpiac és a prostitúció feletti jog miatt kerülnek összetűzésbe egymással. Svéd lapinformációk szerint két rivális banda feje – ahogy az alvilágban ismerik őket – a „kurd róka” és a „görög” áll az összecsapások szervezése és kivitelezése mögött, amelyek során több ártatlan ember is életét vesztette a közelmúltban. A háborúk legfiatalabb áldozata egy tizenkét éves kislány volt, akit egy eltévedt golyó ölt meg egy gyorsétteremben még 2020-ban.

Az egyre inkább tarthatatlan helyzetre nem csak a svéd lakosság tagjai hívták fel a figyelmet, de magas rangú rendőrtisztek is figyelmeztettek:

a svéd baloldali politika kiengedte a szellemet a palackból, amikor nyakra-főre beengedett „mindenkit” Svédországba, a legcsekélyebb ellenőrzés nélkül.

Kapcsolódó tartalom

Tudvalévő, hogy a bandaháborúk irányítói, zsoldosai zömében migrációs háttérrel rendelkeznek. A hatóságok szerint a meggyilkolt fiú is néhány évvel ezelőtt érkezett Svédországba.

A svéd Aftonbladet az egyre súlyosabbá váló bandaháború miatt már külön katalógust készített az ország bűnszervezeteiről.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még