Videó

Szökött tigrist filmeztek le az irodaházak között

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Oda a 70 milliárd, erre költötte vagyonát a lottónyertes

| Szerző: hirado.hu
Az egyik legnagyobb EuroMillions jackpot nyertese 2019-es halála előtt felélte nyereménye nagy részét – derült ki a frissen nyilvánosságra hozott dokumentumokból.

A skóciai North Ayrshire-ből származó Colin Weir 2011-ben nyerte meg a rekordot jelentő 70 milliárd forintos eurojackpotot. Weir az egyik első igazi nagy nyertese volt a szerencsejátéknak, a rekordját 2019-ben döntötték csak meg.

A férfi azonban 2019-ben, 71 éves korában elhunyt, de addigra vagyona nagy részét felélte.

Az operatőrként dolgozó férfi és ápolónő felesége példátlan sebességgel kezdték költeni a vagyont. Első körben vásároltak maguknak egy felújításra szoruló birtokot másfél milliárd forintért, majd a renoválásra további milliókat költöttek el.

Weir 55 százalékos részesedést szerzett a Glasgow-i Patrick Thistle nevű futballcsapatban, majd kifizette kedvenc focicsapata adósságát is. Feleségével vásároltak több versenylovat, és létrehoztak egy jótékonysági szervezetet is.

A férfi a skót függetlenség elszánt támogatójaként tetemes összeggel támogatta a Skót Nemzeti Párt 2014-es kampányát is, olyannyira, hogy halálakor még az ország miniszterelnöke is méltatta múlhatatlan érdemeit.

Weir hetente átlagosan 44 millió forintot költött luxustermékekre. A pénzszórásnak az sem vetett gátat, hogy 2018-ban elvált feleségétől, aki csaknem 30 milliárd forinttal a „zsebében” lépett ki a házasságból – olvasható a Fox News cikkében. 

A kiemelt kép illusztráció. 

Ajánljuk még