Baleset

Tömeges karambol történt az autópálya kivezető szakaszán, egy sávon halad a forgalom

Luxusban élt, mint egy filmsztár a brüsszeli korrupciós ügy főszereplője, Eva Kaili

Karibi nyaralás, fényűző partik Athén klubjaiban, szupermodellek társaságában, luxusingatlanok: Eva Kaili, a brüsszeli korrupciós botrány főszereplője úgy élt, mint egy filmsztár. Az Európai Parlament volt alelnöke nemcsak a társasági életben szerette a fényűzést, hanem otthon is luxuskörülmények között élt.

Luxuséletet élt Eva Kaili, a brüsszeli korrupciós botrány főszereplője, az Európai Parlament volt szocialista alelnöke – emlékeztet a Financial Times. A brit lap arról ír, hogy Eva Kaili fényűző éjszakai klubokban szórakozott Athénban szupermodellek, köztük Naomi Campbell társaságában, az Égei-tengeren hajózott és napozott, és egy iparmágnás karibi rezidenciáján töltötte a vakációját. Mint fogalmaznak: Eva Kaili letartóztatása előtt úgy élt, mint egy filmsztár. Az Európai Parlament egykori alelnöke azonban a luxus évei után most egy brüsszeli börtönben tartózkodik, és mindössze kétszer látta a lányát – írja a Magyar Nemzet.

Kostos település Paros szigetén, ennek határában vásárolt 9 hektáros birtokot Eva Kaili (Forrás: Metropol)

A V4 Agency már korábban beszámolt arról, hogy

Eva Kaili nem csak a társasági életben szerette a fényűzést, brüsszeli politikustársaihoz hasonlóan ő sem vetette meg otthon a luxuskörülményeket.

A volt EP-alelnök Görögországban, az Athén melletti Psychikóban vett 2019-ben egy 169 négyzetméteres luxuslakást 260 ezer euróért az Alpha című lap cikke szerint. Az ingatlan értékét Paris Rigopoulos ingatlantanácsadó 659 ezer euróra becsülte, míg a piaci érték 850 ezer és 900 ezer euró között van. Amint arról Rena Kouvelioti, az Alpha újságírója beszámolt, a képviselő lakása a harmadik és negyedik emeleten található. Négyzetméterenkénti értékét négyezer euróra teszik. A lakás negyedik emelete sajtóértesülések szerint irodaként szolgál, és belső lépcsőházzal kapcsolódik az alatta lévő szinthez.

Eva Kaili egyik luxusnyaralásán (Forrás: Origo)

A nyilatkozatai szerint Eva Kaili ezt az ingatlant egy másik, Anixi településen lévő lakás eladása után vásárolta meg. Az eladott 250 négyzetméteres lakást sajtóértesülések szerint 2009-ben vette meg 291 ezer euróért, kilenc évvel később pedig 340 ezer euróért adta el. Ugyanakkor az adóhivatal csak 214 ezer euróra értékelte az ingatlant. A több mint százezer eurós különbség kérdéseket vethet fel a korrupciós ügy fényében.

Ilyen luxusban élt a brüsszeli korrupciós botrányba keveredett Eva Kaili (Forrás: Matropol)
Ilyen luxusban élt a brüsszeli korrupciós botrányba keveredett Eva Kaili (Forrás: Metropol)

A Magyar Nemzet cikkében felidézi: Kaili egyébként még másik három ingatlant is megvásárolt. Az egyik Kolonakiban, a Skoufa utcában található 44 négyzetméteres lakás, amit 2005-ben 66 ezer euróért vásárolt meg, itt volt a november 30-án alapított cége székhelye. A lakás értékét jelenleg 52 215 euróra becslik. Kaili birtokol továbbá egy 120 négyzetméteres házat Szalonikiben, amelyet 1997-ben vásárolt. Emellett egy 53 négyzetméteres lakása is van Belgiumban, ami 2015-ben került a birtokába, 175 ezer euróért.

Kapcsolódó tartalom

Panzeri és Kaili próbálta megmutatni a katariaknak

A brüsszeli korrupciós botrány másik fő gyanúsítottja, Pier Antonio Panzeri belső embereként emlegeti a Financial Times Eva Kailit, aki az EP-ben próbálta Katar érdekeit képviselni. A katari tisztségviselőkkel folytatott brüsszeli találkozók, az arab országban tett látogatások és a Katarral kapcsolatos szavazások szabotálására tett erőfeszítései ezt a célt szolgálhatták. Egyes képviselők szerint azonban ennek nem volt valódi hatása.

Az a benyomásom, hogy a (Panzeri) csapat megpróbálta megmutatni a katariaknak, hogy keményen dolgoznak az érdekükben, ezért csinálták ezeket a jeleneteket

– mondta Brando Benifei, az olasz Demokrata Párt szocialista küldöttségének vezetője. Hozzátette, hogy szerinte nem értek el valódi eredményeket.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még