Aktuális

Nagy Bernadett bronzérmes a birkózó Eb-n

Késsel szúrtak meg egy nőt Brüsszelben, méterekre az EU székházától

| Szerző: hirado.hu
Három embert sebesítettek meg Brüsszelben, az uniós intézményeknek is helyet adó Schuman téri metróállomáson, a gyanúsítottat a rendőrség előállította – tájékoztatott a La Libre Belgique című belga napilap online kiadása hétfőn.

A beszámoló szerint egy férfi a kezében késsel járkált a brüsszeli városközpont felé tartó metrószerelvényben, majd megszúrt egy fiatalembert, amikor az ki akart szállni az állomáson. A sérült állapota súlyos – közölték.

Fegyveres rendőrök biztosítják a helyszínt a brüsszeli metró Schuman téri megállójánál, az Európai Unió épületeinél 2023. január 30-án, miután egy férfi késsel megsebesített egy kiszállni kívánó nőt. (Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

A támadó kiabált, és állítólag más utazókat is megfenyegetett, ami pánikot okozott a metrókocsiban.

A férfi két további utast könnyebben megsebesített, majd az állomásra szaladt, ahol a szemtanúk szerint egy babakocsis nőt is megpróbált megtámadni.

A rendőrség megerősítette: járőreik azonnal a helyszínre érkeztek, ahol a gyanúsítottat előállították. Az állomást lezárták. A brüsszeli tömegközlekedési vállalat (Stib) közölte, hogy az érintett vonalon közlekedő 1-es és 5-ös számú szerelvények nem közlekednek, metrópótló buszok járnak helyettük.

A támadó indítékai nem ismertek, de rendőrség kizárta a terrorista motivációt. Egy, az ügyhöz közel álló forrás szerint az előállított személy korábban pszichiátriai kezelés alatt állt.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt képünk: Fegyveres rendőrök biztosítják a helyszínt a brüsszeli metró Schuman téri megállójánál, az Európai Unió épületeinél 2023. január 30-án, miután egy férfi késsel megsebesített egy kiszállni kívánó nőt. (Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

Ajánljuk még