Aktuális

Késsel szúrtak meg egy nőt Brüsszelben, méterekre az EU székházától

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elhunyt a legendás Bobby Hull

Nyolcvannégy éves korában elhunyt Bobby Hull, az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legendás egykori játékosa.

A szőke haja és fantasztikus sebessége miatt Golden Jet (Arany repülő) becenévre hallgató játékos 16 évet játszott a Chicago Blackhawksban, 604 gólt szerzett az együttesben, amivel a mai napig vezeti a klub örökrangsorát, 1961-ben pedig Stanley Kupát nyert a csapattal.

Bobby Hullt 1983-ban beválasztották a sportági Hírességek Csarnokába, 9-es mezszámát pedig ugyanebben az évben visszavonultatta a Chicago Blackhawks.

A Winnipeg Jets Hírességek Csarnokába beválasztott Bobby Hull „ökölpacsit” ad Jansen Harkinsnak a kispadnál, amikor a jégre lép a Winnipeg Jets és a New York Rangers közötti NHL-mérkőzés előtt a kanadai Winnipegben, 2020. február 11-én. (Fotó: Jonathan Kozub/NHLI via Getty Images)

Hull 1957 és 1972 között erősítette a Blackhawks csapatát, sorozatban 13 olyan idénye volt, amikor legalább 30 gólt szerzett, karrierje során hatszor lépte át a félszáz találatot.

Hét idényben lett a liga gólkirálya, kétszer nyerte el a legértékesebb játékosnak járó MVP-trófeát és tízszer választották be az első számú All Star-csapatba. Később az akkor nem NHL-ben szereplő Winnipeg Jets színeiben folytatta pályafutását, majd amikor 1979-ben a kanadai gárda csatlakozott a ligához, 40 évesen még játszott néhány meccset a Jets és a Hartford Whalers gárdájával az NHL-ben.

Fia, a kétszeres Stanley Kupa-győztes Brett Hull szintén bekerült a Hírességek Csarnokába.

A kiemelt képen: A kanadai jégkorongozó, Bobby Hull játszik a Szovjetunió ellen egy tornán Torontóban, 1974 körül (Fotó: Bruce Bennett/Bruce Bennett Studios/Getty Images)

Ajánljuk még