Legfrissebb

Rengett a föld Győr-Moson-Sopron vármegyében

Brüsszeli korrupció: újabb tíz politikust buktathat le a szocialista képviselő által kötött vádalku

| Szerző: hirado.hu
Újabb politikusokról derülhet ki, hogy részt vettek az EP minden idők legnagyobb korrupciós botrányában – erről írt az Origo. A lap szerint vádalku keretében legalább 10 embert buktathat le Pier Antonio Panzeri volt szocialista képviselő, aki azért állapodott meg a hatóságokkal, hogy ő enyhébb büntetést kapjon.

 

Pier Antonio Panzeri volt szocialista EP-képviselő a brüsszeli korrupciós botrány egyik kulcsfigurája. Decemberben tartóztatták le a belga hatóságok. Ő is azok között van, akit bűnszervezethez tartozással, pénzmosással és korrupcióval vádolnak.

Csakhogy Pier Antonio Panzeri nem nézte tétlenül a helyzetet. Néhány nappal ezelőtt beismerte bűnösségét és vádalkut kötött. Vagyis enyhébb büntetésért cserébe azt ígérte, megnevez mindenkit, aki benne volt a vesztegetésben. Azóta folyamatosan derülnek ki újabb részletek az ügyről.

Kapcsolódó tartalom

Újabb 10 névre derülhet fény a brüsszeli korrupciós botrányban – erről szombaton írt az Origo. A lap szerint

fordulat állhat be a nyomozásban miután Panzeri ismét korrupt politikusok megnevezésére készül.

Az ansa független olasz hírügynökség úgy tudja, legalább 10 embert fog lebuktatni. Köztük belga, német, francia és olasz képviselőket is. Közben feltehetően az alku részeként Pier Antonio Panzeri lányát és feleségét már szabadon is engedték a hatóságok Olaszországban.

Francesco Giorgi azonban a megállapodás ellenére is börtönben marad. Eva Kaili élettársát, aki egyébként éveken át dolgozott Antonio Panzeri tanácsadójaként, most hallgatta meg a belga bíróság. Ügyvédje ezután közölte: a megállapodás nem változtat védence helyzetén, vagyis továbbra sem szabadulhat.

Kapcsolódó tartalom

És kiderült az is, hogy további két gyanúsított képviselő, Marc Tarabella és Andrea Cozzolino mentelmi jogát is hamarosan megvonhatják.

Az Origo azt írja: az erről szóló szavazás akár már jövő héten megtörténhet.

A brüsszeli politikusok körüli botrány egyre mélyül. Azt egyelőre nem lehet tudni, hányan vettek részt minden idők legnagyobb uniós korrupciós botrányában. Szakértők szerint viszont egyelőre csak jéghegy csúcsa látszik.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még