Legfrissebb

Lövöldözés tört ki a Kansas Cityben rendezett Super Bowl-ünnepen, többen megsérültek

Az Európai Bizottság milliókat fizethetett a brüsszeli korrupciós botrányban érintett NGO-nak

| Szerző: hirado.hu
Úgy tűnik, az Európai Bizottság bőkezűen támogatta a nemrég korrupciós botrányba került civil szervezetet.

A WirtschaftsWoche nevű német gazdasági hetilap értesülései szerint az Európai Bizottság 2006 óta közel hatmillió eurót utalt a korrupciós ügyben érintett „Nincs béke igazságosság nélkül” (No Peace without Justice) nevű civil szervezetnek. Jelenleg is van olyan projektjük, amelyre pénzt kaptak, azonban a botrány hatására annak kifizetését felfüggesztették – számolt be a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A Bizottság megerősítette, hogy két jelenlegi líbiai projektre mintegy 2,7 millió eurót kapott a civil szervezet, a decemberben kirobbant korrupciós botrány miatt viszont ebből az összegből 1,37 millió euró kifizetését felfüggesztették.

Kapcsolódó tartalom

A szóban forgó NGO igazgatója az olasz Niccolò Figá-Talamancá, akit az elsők között tartóztattak le a decemberben kirobbant botrány kapcsán, az egyik partnerszervezete pedig Soros György amerikai milliárdos alapítványa, az Open Society Institute. A szervezet vezetője továbbra is ártatlannak vallja magát.

Kiemelt kép: Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke az Európai Roma Művészeti és Kulturális Intézet megalapításának alkalmából rendezett berlini ünnepségen 2017. június 8-án (fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan).

Ajánljuk még