Terrortámadás

Ismét lövöldözés volt Jeruzsálemben

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Újabb tíz érintettre derülhet fény az EP-korrupciós botrányában

Fordulat állhat be a nyomozásban azzal, hogy görög sajtóértesülések alapján Pier Antonio Panzeri volt szocialista EP-képviselő 10 újabb korrupt politikus megnevezésére készül.

 

 

Tudjuk, hogy Pierre Antonio Panzeri együttműködik a hatóságokkal, és valószínűleg más neveket is meg fog említeni. Ha igaz, hogy körülbelül tíz személyt fog megnevezni, ahogy mondják, akkor a nyomozás új lendületet kap” – mondta Ale Hanna Neumann német zöldpárti EP-képviselő az ERT görög közszolgálati televízió szerint – áll az Origo cikkében.

Kapcsolódó tartalom

A lap beszámolt arról is, hogy továbbra is börtönben marad Eva Kaili szocialista EP-alelnök élettársa, Francesco Giorgi, aki éveken át dolgozott Antonio Panzeri tanácsadójaként, és a tavaly decemberben kirobbant brüsszeli korrupciós botrány egyik kulcsfigurája. Még egy hónapig biztosan börtönben marad, miután meghallgatáson vett részt egy belga bíróságon – írták.

Giorgi ügyvédje szerint a hónap elején Antonio Panzeri volt EP-képviselő és a hatóságok között a bűnszervezet minden elemének feltárásáról kötött megállapodás nem változtat védence helyzetén, vagyis nem szabadulhat – írta az internetes portál.

Feltehetően az alku részeként Panzeri lányát és feleségét azonban szabadon engedték Olaszországban, miután Belgium ejtette kiadatási kérelmét – tették hozzá.

Kapcsolódó tartalom

Megemlítik azt is, hogy két további gyanúsított képviselő, Marc Tarabella és Andrea Cozzolino európai parlamenti mentelmi jogát hamarosan megvonhatják, a szavazás erről a jövő héten vagy februárban várható. Cozzolino egyébként a héten megjelent az EP-képviselők előtt és tagadta az összes vádat.

Az üggyel kapcsolatban idézik Pascal Arimont belga EP-képviselő az Euronewsnak mondott szavait, aki azt mondta: a Parlamentbe vetett bizalmat minél hamarabb helyre kell állítani. A [korrupciós] ügyek túlszárnyalták a képzelet határait akkor, amikor valakik készpénzt osztogattak – ez olyan, mint egy rossz film, amiben szerepelünk, de amiben valójában nem szerepelünk, mert az itt dolgozó emberek többsége nem volt érintett ebben.

Kapcsolódó tartalom

 

Ajánljuk még