Baleset

Kényszerleszállást végrehajtó kisrepülőgép okozott halálos balesetet

LMBTQ+ túrával várja az érdeklődőket a Londoni Tower

| Szerző: hirado.hu
Csatlakozzon hozzánk az LMBT történeti hónap alkalmából, és fedezze fel azoknak az embereknek az el nem mondott történeteit, akik a Londoni Towerben éltek, szerettek és haltak meg – olvasható a „Queer életek” címet kapott eseménysorozat honlapján, amely az LMBTQ+ 700 éves történelmében kínál elmerülést.

 

A „Queer életek” címet kapott esemény során egy „extravagáns hollónak öltözött személy” kíséretében egy esti színházi sétatúrán vehetünk részt, mely által lenyűgöző karaktereket ismerhetünk meg a 14. századtól egészen napjainkig. Továbbá megünnepelhetjük a dac történeteit, és elgondolkodhatunk az LMBTQ+ történéseken, amelyek az évek során az ikonikus nevezetességhez kapcsolódtak – ígéri az előadást ismertető honlap.

Matthew Storey, a Historic Royal Palaces kurátora – akinek kutatásai a túra alapját képezik – kiemelte, a látogatókat katonai csatatereken, ősi börtöncellákon és egy középkori királyi hálótermen keresztül vezetik majd, közben pedig olyan történeteket hallhatnak, amelyek sokak számára meglepőek lesznek.

A holló szerepében Mzz Kimberleyvel (Kim Tatum) találkozhatunk, aki – nem mellesleg egy brit tehetségkutató műsorban is szerepelt, továbbá számos alkalommal lépett fel a Londonban megrendezett pride felvonulásokon –, eddig szerzett tapasztalatait fogja kamatoztatni a különleges „fülledt kabarét” ígérő szerepében.

Nyitóképen: A londoni Tower a Temze partján. Fotó: MTI/EPA/Andy Rain

Ajánljuk még