Fontos

Jó hírt kaptak a nyugdíjasok

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Újabb migránslövöldözés a Vajdaságban: afgán és szír bevándorlók estek egymásnak Kalasnyikovokkal és machetékkel

| Szerző: hirado.hu
Újabb fegyveres leszámolás volt a migránsok között, ezúttal Zomborban. Úgy tudni, hogy afgán és szír bevándorlók estek egymásnak Kalasnyikovokkal és machetékkel. A lövöldözésben két migráns megsebesült, egyikük sajtóhírek szerint meghalt, de ezt hivatalosan nem erősítették meg. A helyiek szerint az elkövetők a közelben lévő illegális migránstáborban élhettek.

 

Az M1 úgy tudja, hogy két migránscsoport támadt egymásra  automata fegyverekkel és machetékkel. A szerb média több sérült migránsról adott hírt, akiket kórházba szállítottak. Egyiküket súlyos állapotban. De olyan hírek is napvilágot láttak, hogy az egyik sérült meghalt.

Egy zombori elhagyatott gyárépület volt a helyszín, ahol a migránsok laktak. Információt cseréltek, és innen indulhattak el a leszámolásra is.

Kapcsolódó tartalom

„Lövéseket hallottam. Sebesültek is voltak. Borzasztó volt. Zombor valamikor egy nagyon békés város volt, de a migránsok tönkretették. A kirándulóhelyekre, játszóterekre már nem vihetjük el a gyerekeinket, mert semmi sincs belőlük. Én itt születtem, de azt gondolom, hogy sem én, sem pedig a gyerekeim nincsenek biztonságban” – panaszkodott egy helyi lakos.

Úgy tudni, hogy afgán és szír bevándorlók csaptak össze, nagyjából harmincan. Összesen 71 migránst fogtak el, őket busszal szállították át a Sid melletti adasevci befogadóközpontba.

A rendőrség szerint a helyiek nincsenek közvetlen veszélyben, a zomboriak mégis félnek. A régi raktárépületeket reggelre teljesen kiürítette a rendőrség. A migránsok által itt hagyott szemetet munkagépekkel és teherkocsikkal szállították el.

„Ide jönnek a legtöbben, az elhagyatott raktárakba, és a kanális mindkét oldalán is sátrakat állítottak fel. Ez alkalmas terület nekik arra, hogy meghúzzák magukat és elbújjanak. Azt gondolom, hogy ezek az incidensek nem fognak megszűnni. Rövid időn belül újra összecsapnak majd. Félő, hogy a helyiek is áldozatául esnek a legközelebbi  leszámolásnak” – aggodalmaskodott egy helyi civil szervezet elnöke.

Szerbiában az elmúlt időszakban több fegyveres összecsapás is volt: a legtöbbször migránsok vagy embercsempészek lőttek egymásra. Tavaly novemberben Horgoson a nyílt utcán lövöldöztek a bevándorlók. Szabadkán pedig októberben volt lövöldözés a makkhetesi erdőben.

Kapcsolódó hírek

Szerbiában Kalasnyikovval, Angliában késsel gyilkolt az afgán migráns, aki fél Európát bejárhatta
Tizennégy éves vagyok – állította a többszörös gyilkos afgán drogkereskedő, mire azonnal menedékjogot adtak neki a brit tisztviselők. Nagy-Britanniában az akkor már nagykorú bűnöző nevelőszülőkhöz került. Azóta újra embert ölt, friss gyilkossági ügyében most születik ítélet. A brit sajtó felgöngyölítette az immár háromszoros gyilkos Szerbiát is érintő életútját.
Külföld

Ajánljuk még