Fontos

Vizes vb: tizenegy gólos győzelemmel rajtolt a női vízilabda-válogatott

Kocogó férfit kergetett meg egy fiatal medve Szlovákiában

A medve megtámadta és megharapta a kocogó férfit, aki lélekjelenlétének köszönhetően apróbb sérülésekkel megúszta a félelmetes incidenst.

Fiatal medve támadt egy kabátot viselő futóra a szlovákiai Kányahegynél. A nagyjából száz kilós állat megharapta a 29 éves férfit – derült ki a szlovák rendőrség hivatalos közösségi oldalán olvasható szerdai bejegyzésből.

Kapcsolódó tartalom

A megtámadott férfi felidézte a félelmetes élményt a rendőröknek. Elmondta, hogy egy erdei úton hirtelen megjelent előtte egy medve, ami bár körülbelül 100 kg súlyú volt, de még kölyöknek számít. A medve megtámadta és megharapta, de sikerült elriasztania a méretes állatot, s így időt nyert és elmenekült.

Kapcsolódó tartalom

Az ijesztő eset után a férfi először édesanyját hívta telefonon, majd a hatóságoknál tett bejelentést. A közeli kórházban ellátták a medveharapásból fakadó sebét, mivel sérülései nem voltak életveszélyesek, otthoni kezelésre bocsátották.

A fiatal férfi elmondta a rendőröknek, hogy a mobiltelefon adatai alapján hozzávetőlegesen hol található a vadállat. A hatóságok tájékoztatták a történtekről a község polgármesterét, és fokozott óvatosságra intették a környéken élőket és a kirándulókat.

Kiemelt kép: MTI/Balázs Attila

 

 

Kapcsolódó hírek

Ajánljuk még