Gyász

Elhunyt a Star Trek színésze

Hasuknál nőttek össze a sziámi ikrek – tizenegy órás műtéttel választották szét őket

| Szerző: hirado.hu
Sikeresen szétválasztottak egy sziámi ikerpárt a texasi Cook Children's Medical Centerben hétfőn. A 11 órás műtétet a 25 egészségügyi szakemberből álló csapat végezte, akik hónapokig készültek a szétválasztó beavatkozásra.

Az intézménynek ez volt az első ilyen jellegű műtétje. A beavatkozást végző csapat összesen 25 egészségügyi szakemberből, köztük 6 sebészből állt.

„Bár még nagyon korai eredményt nyilvánítani, mind AmieLynn, mind JamieLynn jól gyógyul” – közölte a kórház szerdán.

Az ikrek október 3-án koraszülöttként jöttek világra, a mellcsont alsó részétől a köldökükig összenőve, egy májon osztozva.

Az orvosok már az első ultrahang során megállapították, hogy a magzatok összenőve fognak megszületni. A kórházi csapat több mint nyolc hónapon át tervezte a szétválasztó műtétet. Az ikrek megszületése után tanulmányozták az anatómiájukat, és többször is szimulálták a szétválasztó műtétet.

A kórház közölte, hogy a 11 órás műtétet mindkét újszülött jól viselte. AimieLynn nem kapott annyi izmot és bőrt, mint a nővére, ezért az orvosoknak hálós tapaszt és ideiglenes zárófelületet kellett létrehozni számára, de várhatóan mindkét újszülött felépül.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

Forrás: checkupnewsroom.com

Ajánljuk még