Aktuális

Családja és barátai kísérik ma utolsó útjára Baumann Péter főhadnagyot

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Újabb robbantás rázta meg Svédországot

| Szerző: hirado.hu
Véget nem érő történet: robbanás rázta meg éjszaka a Stockholm szomszédságában lévő Tullinge várost. Egy táskába rejtett pokolgép robbant fel egy ipari parkban.

Hajnali fél egykor érkezett bejelentés egy nagy erejű robbanásról, amely a Stockholm tőszomszédságában elterülő Tullinge városkájában történt. A helyi ipari parkban egy táskában elrejtett pokolgép robbant föl, amelyet a térfigyelő kamerák felvételei szerint két alak hagyott a helyszínen. Mielőtt a csomagot elhelyezték volna, autójuk többször megfordult az ipari park épületei előtt, valószínűleg a „megfelelő alkalomra ” vártak.

„Ébren voltam még, a tévét néztem, amikor egy hatalmas csattanást hallottam. A házunkban még az ablakkeret is elgörbült kissé”

– mondta el az Aftonbladetnek egy környéken élő.

A helyszínre – ahol személyi sérülés nem történt –három tűzoltóautóval, húsz tűzoltó és több rendőrautó is érkezett. Az elmúlt hetekben több fegyveres támadás történt Stockholmban, és több bomba is felrobbant. A bűncselekmények feltehetőleg összefüggésben vannak a – zömében migránsokból álló – bandák közötti háborúval, amelynek több ártatlan halottja is volt az elmúlt években. Legfiatalabb áldozatuk egy tizenkét éves kislány volt, akit egy eltévedt golyó ölt meg egy gyorsétteremben 2020-ban.

Anna Westberg a helyi rendőrség szóvivője közölte:

„megvizsgálnak minden szálat, és alaposan utánanéznek annak, hogy az elmúlt időszak hasonló bűncselekményeinek van-e köze a ma éjjeli robbantáshoz”.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egyes svéd rendőri vezetők szerint teljesen reménytelen a bandaháborúk megfékezése, ugyanis a galerik a fiatalok között toboroznak új tagokat, nem ritkán 12–14 éveseket, akiket a könnyű pénz és a gyors autók ígéretével „szippantanak be” végérvényesen.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még