Aktuális

Külügyminiszter: Kiszabadult a fogságból Katolikus Karitásznak dolgozó, elrabolt orvosnő

Olajpiaci szakértő: Bidenék direkt tartják magasan az üzemanyagárakat

| Szerző: hirado.hu
Dan Eberhart, a Canary olajipari vállalat vezérigazgatója elítélte az amerikai kormányzat stratégiáját az olajpiacon. A szakértő szerint a Biden-adminisztráció szándékosan tartja magasan az üzemanyagárakat azért, hogy a demokraták politikai előnyre tegyenek szert.

 

Dan Eberhart a Fox News televíziós műsorában elmondta, rendkívül hátrányos az amerikai fogyasztók számára, hogy Joe Biden elnök – politikai indíttatásból – a stratégiai olajkészlettel trükközik.

„A tavaly értékesített olaj nagy részét Kína a szabadpiacon vásárolta meg. Mi amerikai kincset adunk el, Kína pedig megveszi, és növeli stratégiai kőolajkészletét. Ez katasztrófa Amerika számára. Az el nem mondott történet az, hogy ezt az évet a tartalékok növelésére fogjuk fordítani” – fejtette ki.

Dan Eberhart szerint a kormány a piacon fog versenyezni azokkal a fogyasztókkal, akik üzemanyagot vásárolnak, ezzel megakadályozva, hogy a benzin és a gázolaj ára egy bizonyos szint alá menjen. A szakértő úgy véli, a demokraták mindezt azért teszik, hogy 2024-ben csökkenthessék az üzemanyagárakat, és a novemberi választásokon ezzel előnyre tegyenek szert a választóknál.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció (Fotó: EPA/Yuri Gripas)

Ajánljuk még