Aktuális

Külügyminiszter: Kiszabadult a fogságból Katolikus Karitásznak dolgozó, elrabolt orvosnő

Csodával határos, ami az áramlat által elsodort búvárral történt

| Szerző: hirado.hu
Családja találta meg az eltűnt búvárt, akit kilométerekre elsodort a Golf-áramlat. A férfi két barátjával búvárkodott az Egyesült Államok partjainál, amikor hirtelen elkapta az áramlat. A parti őrség és a férfi családja is a keresésére indult, végül nem sokkal napnyugta előtt megtalálták a bójákból eszkábált tutajba kapaszkodó búvárt.
@skynews A missing diver has been miraculously rescued by his own family after being swept away by the current near the #FloridaKeys #missingdiver #USNews #Florida #US ♬ original sound – Sky News

A 22 éves Dylan Gartenmayer Florida Keys partjainál búvárkodott két barátjával, amikor elkapta a Golf-áramlat és elsodorta. A csapat Key West közelében végzett szabadtüdős merülést csütörtökön. A nap végén a két barát a csónakban várakozott, miután Gartenmayer úgy döntött, hogy merül még egy utolsót, a férfit azonban hirtelen elsodorta az áramlat, és 45 méter mélyre húzta.

A férfi bő két percig visszatartotta a lélegzetét, és megvárta, amíg az áramlat ismét a felszínre sodorja. A vízben talált egy bambuszdarabot, abba kapaszkodva úszott egészen addig, amíg bő másfél kilométerre meg nem látott egy bóját.

A két barát egy ideig kereste Gartenmayert, de nem találták, ezért értesítették a parti őrséget és a férfi családját.

A parti őrség mentőhajóval és helikopterrel indult a férfi felkutatására, de a család is csónakra szállt.

„Megkaptuk az utolsó tartózkodási helyének koordinátáit, de persze már nem volt ott” – mondta a férfi anyja.

Gartenmayer elmondta, hogy a távolban megpillantotta a parti őrséget, de kilométerekre voltak. „Láttam a kék fényeket, a helikopterüket, ahogy a rácsos mintát követve keresnek. A bambusz, amibe kapaszkodtam elsodródott tőlem” – mondta a férfi, aki a nála lévő lándzsával levágta a bójákat és rögtönzött tutajt készített, hogy minél tovább megőrizze a testhőjét.

„Valami csoda folytán a szüleim és minden szerettem, aki a nagyapám hajóján tartózkodott végül egyenesen felém tartottak” – emlékezett vissza Gartenmayer.

A férfi unokatestvére megható felvételt osztott meg a közösségi médiában arról a pillanatról, amikor észrevették a búvárt a vízben.

Miután felhúzták a fedélzetre, a partra vitték, ahol a parti őrség orvosa megvizsgálta, és megállapította, hogy kihűlt, de más baja nincs.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

Forrás: nypost.com

Ajánljuk még