Rendkívüli

Késes támadás Németországban, két ember meghalt

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Trópusi ciklon csapott le Madagaszkárra, legalább nyolcan meghaltak

Legalább nyolcan meghaltak és tizenhatan eltűntek a hét eleje óta tartó szélsőséges időjárás következtében Madagaszkár szigetén – közölte Elack Andriankaja a szigetország katasztrófa-elhárításának (BNGRC) vezetője szerdán.

Közlésük alapján azokban a régiókban – Analanjirofo, Betsiboka, Sava, Sofia, Vatovavy – voltak halálos áldozatok, ahol az esőzéseket áradások követték.

A Cheneso trópusi vihar eddig 500 lakóépületben és félszáznál is több iskolában tett kárt. A vihar pusztítása miatt csaknem negyvenezren kényszerültek otthonuk elhagyására, és félő, hogy ez a szám a következő napokban tovább emelkedhet, miután a meteorológiai szolgálat a hét második felében újabb heves esőzésekre figyelmeztetett a térségben.

„A vihar károsultjainak befogadására jelenleg 55 regionális menedéktábor áll nyitva, de szükség esetén újabbakat állítunk fel” – hívta fel a figyelmet Andriankaja. A kormány átmenetileg oktatási szünetet rendelt el a szigeten.

Madagaszkáron az októbertől áprilisig tartó időszakban gyakoriak a trópusi viharok. Tavaly februárban a sziget keleti partjain pusztító Batsirai ciklon legalább 120 ember halálát okozta.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még