Aktuális

Megúszta a börtönt a műtétekért hálapénzt követelő román főorvos

Szerbiában Kalasnyikovval, Angliában késsel gyilkolt az afgán migráns, aki fél Európát bejárhatta

| Szerző: hirado.hu
Tizennégy éves vagyok – állította a többszörös gyilkos afgán drogkereskedő, mire azonnal menedékjogot adtak neki a brit tisztviselők. Nagy-Britanniában az akkor már nagykorú bűnöző nevelőszülőkhöz került. Azóta újra embert ölt, friss gyilkossági ügyében most születik ítélet. A brit sajtó felgöngyölítette az immár háromszoros gyilkos Szerbiát is érintő életútját.

Különös állomásokon át vezetett a Föld túlfelétől Bournemouth belvárosáig Lawangeen Abdulrahimzai útja. Ebben a Csatorna partján fekvő városban gyilkolta meg 2022 márciusában az afgán férfi a tengerészgyalogosnak készülő, 21 esztendős Thomas Robertset. Az ok: az áldozat békítőleg lépett fel, amikor a helyszínen korábban egy embert már lefejelő bűnöző egy elektromos roller ürügyén kötött bele egy másik fiatalba – olvasható a Daily Mail összeállításában.

Egy élet a terrortámadások után

Bár Abdulrahimzai azt állítja, hogy nem tudja, hány esztendős, egy bíróság megállapította, hogy 2001 októberében születetett Afganisztánban, néhány héttel a szeptember 11-i terrortámadások után.

Az idén 22 esztendős afgán fiatalembert 2015-ben csempészte át egy rokona Európába. 2016 júliusában ujjlenyomatot vettek tőle az olaszországi Triesztben, és már 2017 februárjában elítélték Olaszországban, ahol két kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményben is felfüggesztett büntetést kapott.

2017 júniusától Szerbiában tartózkodott: 2018. július 31. és augusztus 1-je között valamikor egy autópálya melletti fészerben

egy embercsempészetről szóló vita során két afgán társát lemészárolta egy AK–47-es (közismertebb nevén Kalasnyikov) gépkarabéllyal.

A helyszínről taxival menekült el, a szerb hatóságok körözést adtak ki rá.

Mivel Szerbiában szorított a cipő, Abdulrahimzai 2018 októberétől már Norvégiában élt, ahol 2019 novemberében menedékjogot kért – sikertelenül. Annál inkább „befogadó” Nagy-Britannia: 2019 karácsonyán, december 26-án érkezett a szigetországba. A bevándorlási tisztviselők minden további nélkül elhitték neki, hogy 14 esztendős.

Iskolába járt a gyilkos

2020 januárjában a 19 éves, többszörös bűnöző díler egy Nicola Marchant-Jones nevű, a Daily Mail szerint „tapasztalt bournemouthi nevelőszülőhöz” került. A gyilkos, aki nem beszélt angolul,

a helyi iskolába kezdett járni, ahol fiatal lányokat tartott rettegésben; „illetlen szelfiket küldött nekik, és fiatal fiúkat vert meg”

– részletezi életvitelét a lap.

A férfi hamar lebukott, hiszen bevásárlás közben kést láttak nála 2020 decemberében, ám ennek semmilyen következménye nem volt. 2022 márciusában, napokkal az újabb gyilkosság elkövetése előtt újabb bejelentés érkezett a dorseti rendőrséghez, miszerint a „fiatal” kést tart magánál, de nem tartóztatták le.

Késszúrás a békítőnek

Így érkezett el 2022 márciusa, amikor az afgán férfi lefejelt valakit egy bournemouthi szórakozóhely előtt, majd egy 24 éves fiatallal tűzött össze egy elektromos rolleren. Ekkor lépett közbe békítőleg a másik fiatalember, a 21 éves Thomas Roberts – vesztére. Abdulrahimzai késsel támadt rá és kétszer is megszúrta. Áldozata a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe.

Az újabb gyilkossági ügyben szerdán születik ítélet. Abdulrahimzait közben távollétében 20 év börtönre ítélték Szerbiában

az előző két gyilkosság ügyében.

(Forrás: Daily Mail)

Kiemelt kép: illusztráció.

Ajánljuk még