Legfrissebb

Megvan, mikor lesz Orbán Viktor évértékelője

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Putyin szóvivője reagált a német tankok Ukrajnába küldésére

Vlagyimir Putyin orosz elnök szóvivője szerdán közölte, hogy az Ukrajnának adományozott amerikai és európai tankok „több szenvedést” okoznak az országnak és „több feszültséget a kontinensen”. Ismert: Washington áldásával Berlin Leopard 2-es tankokat küld Ukrajnába. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Oroszország ennek ellenére is eléri céljait.

 

„Sajnos a NATO több fegyvere több szenvedést okoz Ukrajnában és több feszültséget hoz a kontinensre. De ez nem akadályozhatja meg Oroszországot abban, hogy elérje céljainkat” mondta Dmitrij Peszkov CNN-nek.

Peszkov azokra a sajtóértesülésekre reagált, melyek szerint a német kancellár szerdán bejelenti, hogy Berlin Leopard 2 típusú harckocsikat szállít Ukrajnába.

Kapcsolódó tartalom

Eközben a tárgyalásokat ismerő amerikai tisztviselők azt mondták, hogy a Biden-adminisztráció  véglegesíti azt a tervet, hogy  körülbelül 30 amerikai gyártmányú Abrams tankot küldjön Ukrajnába.

Peszkov kedden azt mondta, hogy Berlin bármilyen jóváhagyása az Ukrajnába irányuló tankszállítmányokhoz elkerülhetetlenül hatással lesz az Oroszország és Németország közötti kapcsolatokra, amelyek már meglehetősen mélyponton” vannak.

„Magától értetődik, hogy az ilyen szállítások nem tesznek jót a (kétirányú) kapcsolatok jövője szempontjából. Mély nyomot hagynak majd”

– tette hozzá Peszkov a szokásos napi sajtótájékoztatóján.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció. A képen: Lövedékek egy Leopard 2A4 német harckocsi elõtt a Csehországnak szánt tizennégy azonos típusú harckocsi elsõ darabjának átadási ünnepségén Praslavicében 2022. december 21-én. A harckocsikat Csehország cserében kapja az orosz támadás ellen védekezõ Ukrajnának segélyként átadott szovjet gyártmányú T-72-es tankokért és más páncélosokért. (MTI/EPA/Vladimir Prycek)

Ajánljuk még