Legfrissebb

Megvan, mikor lesz Orbán Viktor évértékelője

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Oroszország szimulált csapásmérést hajtott végre hadihajóval az Atlanti-óceán nyugati részén

Az újgenerációs, Cirkon hiperszonikus robotrepülőgépekkel felszerelt Admiral Gorskov hadihajó csapásmérő képességeit tesztelte Oroszország az Atlanti-óceán nyugati részén – közölte az orosz védelmi minisztérium szerdán.

A tárca bejelentése szerint az év elején hadrendbe állított fregatt számítógépes szimulációval hajtotta végre a műveletet. A közlemény arra nem tért ki, hogy valódi rakétakilövés is lezajlott volna a hadgyakorlaton.

Szergej Sojgu védelmi miniszter január elején jelentette be, hogy az Admiral Gorskov hadrendbe állt, majd az Atlanti- és az Indiai-óceánt, valamint a Földközi-tengert érintő hosszú távú hajózásra indult, amelyen a Vlagyimir Putyin elnök által a világon egyedülállónak nevezett Cirkon manőverező robotrepülőgépek használatát gyakorolja.

Sojgu közlése szerint a fegyver megbízhatóan hatol át a lég- és rakétavédelmi rendszereken, sebessége kilenc Mach feletti, hatótávolsága pedig meghaladja az ezer kilométert. Mint mondta, a hajó a Cirkonokkal képes célzott és erőteljes csapást mérni tengeri és szárazföldi ellenfélre egyaránt.

(Fotó: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata)

Orosz tisztségviselők többször is figyelmeztettek arra, hogy Moszkva bevetheti a világ legnagyobb nukleáris fegyverarzenálját, ha fenyegetve érzi magát az Ukrajnának nyújtott nyugati támogatás miatt.

Kiemelt képünk: Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által 2023. január 25-én közreadott videófelvételről készített kép a hiperszonikus Cirkon robotrepülőgépekkel felfegyverzett Admiral Gorskov orosz fregatt fedélzetéről az Atlanti-óceánon. (Fotó: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata)

Ajánljuk még