Legfrissebb

Megvan, mikor lesz Orbán Viktor évértékelője

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Lezuhant egy katonai repülőgép, a fedélzeten lévő két ember életét vesztette

Lezuhant a Fülöp-szigeteki légierő egyik kiképző repülőgépe szerdán az ország északnyugati részén, a fedélzeten lévő két ember életét vesztette.

Az SF-260 típusú gép gyakorlórepülésen vett részt, amikor egy rizsföldre zuhant Bataan tartományban – közölte Maria Consuelo, az ország légierejének szóvivője, hozzátéve, hogy az ügyben vizsgálat indult, további intézkedésig pedig az összes SF-260 típusú gépet visszahívták.

A rendőrség részéről Edgardo Delos Santos nyomozó a sajtónak azt mondta, a holttesteket sikerült kiemelni a roncsok közül.

A Fülöp-szigeteki hadsereg Ázsia egyik leginkább alulfinanszírozott fegyveres ereje, a vezetés évek óta igyekszik modernizálni a légierőt és a haditengerészetet. Eközben a kormányok évtizedek óta küzdenek az országban aktív iszlamista csoportokkal, és igyekeznek kiemelt figyelmet fordítani a vitatott hovatartozású Dél-Kínai-tenger Manila által magának követelt szakaszára.

Kedden, fedélzetén hat emberrel eltűnt egy Cessna típusú repülőgép is az országban. A gép alig pár perccel a felszállás után vesztette el a kapcsolatot a földi irányítással az északi Isabela tartományban.

A polgári repülési hatóság azt közölte, a kutatást szerdán is folytatják, a légierő azonban máris bejelentette, hogy a rossz időjárási viszonyok miatt nem tudnak helikoptereket küldeni a térségbe.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még