Legfrissebb

Üzent a kormányülésről Orbán Viktor

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kiállítják ki Joe Biden feleségének a ruháját, amelyet az elnöki beiktatáson viselt

A Smithsonian Múzeumban állítják ki azokat a ruhákat, amelyeket Jill Biden amerikai first lady viselt férje, Joe Biden elnök beiktatásának napján.

Az amerikai elnökfeleségek körében hagyomány, hogy a beiktatási bálon viselt ruhájukat a Smithsonian gyűjteményének adományozzák. Jill Bidennek azonban nem volt báli ruhája, mivel a koronavírus-világjárvány miatt nem rendeztek bált. A pandémia a teljes beiktatási ceremóniára rányomta bélyegét.

Jill Biden két együttest adományoz a Smithsoniannek. Az egyik egy óceánkék tweed ruha a hozzátartozó kabáttal, amelyet a 2021. január 20-i beiktatási ceremónián viselt, és amelyet a Markarian alapítója, Alexandra O’Neill tervezett.

A másik egy elefántcsontszínű selyem-gyapjú ruha és egy kasmír kabát,

amelyet a Fehér Házban hordott ugyanaznap este, és amelyet Gabriela Hearst, az azonos nevű cég alapítója és kreatív igazgatója tervezett. Mindkét szett a hozzá illő arcmaszkkal együtt kerül a múzeum gyűjteményébe.

Az ünnepélyes átadó ceremóniára szerdán kerül sor a first lady, divattervezői és múzeumi tisztségviselők körében.

Ez lesz az első alkalom, hogy Jill Biden nyilvánosság elé lép január 11-e óta, amikor eltávolítottak két rákos elváltozást a szervezetéből.

A közönség csütörtöktől tekintheti meg a ruhákat egyebek között Michelle Obama, Melania Trump, Laura Bush és Jacqueline Kennedy öltözékei mellett.

A Smithsonian tájékoztatása szerint a first ladyk ruháit bemutató kiállítás a legnépszerűbbek közé tartozik. Jelenleg tíz beiktatási öltözék tekinthető meg a múzeumban. A teljes tematikus gyűjtemény mintegy ezer ruhadarabot és egyéb tárgyat tartalmaz. William Howard Taft amerikai elnök felesége, Helen volt az első, aki a múzeumnak adományozta beiktatási viseletét 1912-ben.

Ajánljuk még