Legfrissebb

Üzent a kormányülésről Orbán Viktor

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kemény üzenet az orosz nagykövettől: „Pusztulás vár az amerikai tankokra!”

| Szerző: hirado.hu
Anatolij Antonov washingtoni orosz nagykövet nem finomkodott a Biden-kormányzat által Ukrajnának szánt tankok ügyében. A nagykövet szerint Washington a tankszállítással zöld utat adott a Krím megtámadására, és megpróbálja elfedni az orosz ellenőrzés alatt álló megyékben zajló, ukránok által elkövetett atrocitásokat. Antonov provokációnak nevezte az amerikai lépést, szerinte az Egyesült Államok ezek után már nem beszélhet védelmi fegyverek átadásáról Kijevnek.

Az orosz hadsereg megsemmisíti az amerikai Abrams tankokat, valamint a NATO-országok egyéb katonai felszereléseit, ha az amerikai kormány úgy dönt, hogy azokat Ukrajnának szállítja – ezt Anatolij Antonov washingtoni orosz nagykövet jelentette ki keddről szerdára virradó éjjel, válaszolva arra a megkeresésre, hogy kommentálja az amerikai médiában megjelent publikációkat a tankok Kijevbe való szállításáról – számolt be a TASZSZ orosz hírügynökség.

@hirado.hu Németország növeli szerepét az ukrajnai konfliktusban #hiradohu#nekedbe#fyp#fy#foryoupage#foryou#németország#politika#ukraine#tank#usa#germany#hírek ♬ eredeti hang – hirado.hu – hirado.hu

„Kétségtelen, hogy ha döntés születik az Abrams tankok Kijevbe szállításáról, az amerikai harckocsikat ugyanúgy megsemmisítik katonáink, mint az összes többi NATO-felszerelést” – hangsúlyozta a nagykövet.

Kapcsolódó tartalom

Szerinte

a washingtoni kormányzat „zöld utat ad az amerikai segítség igénybevételének a Krím megtámadására”, és „elfedi a radikálisok Donbasz, Zaporozsje és Herszon régió lakossága elleni bűncselekményeit”.

Hozzátette, hogy egy esetleges tankszállítmány Ukrajnába újabb kirívó provokáció lenne Oroszország ellen.

„Ha az Egyesült Államok úgy dönt, hogy tankokat szállít, akkor egy ilyen lépés »védelmi fegyverekkel« való igazolása biztosan nem fog működni.

Ez egy újabb kirívó provokáció lenne az Orosz Föderáció ellen. Senkinek ne legyenek illúziói, hogy ki az igazi agresszor a jelenlegi konfliktusban” – mondta a nagykövet.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Harcjárművek a lengyelországi Drawsko Pomorskie-i gyakorlótéren, ahol a lengyel egységek megkezdik a felkészülést a legmodernebb változatú amerikai Abrams páncélosok alkalmazásának elsajátítására. (Fotó: MTI/EPA-PAP/Marcin Bielecki)

Ajánljuk még