Aktuális

Megszúrta iskolatársát egy 16 éves lány Debrecenben

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Havazás Japánban: légi járatok százait törölték és felfüggesztették a vonatközlekedést

Heves havazás és nagy hideg miatt akadozott a közlekedés szerdán Japán nagy területein, légi járatok százait törölték, egyes helyeken felfüggesztették a vonatközlekedést, legalább egy ember meghalt.

A havazás különösen az ország Japán-tenger felőli oldalán volt nagyobb mértékű. Az ország nyugati oldalán fekvő Maniva városában rekordmennyiségű, 93 cm hó hullott szerda reggel 8 óráig 24 óra alatt.

Kapcsolódó tartalom

A vihar következtében egy ember meghalt. Két másik haláleset kapcsán vizsgálják, hogy összefüggésben állhatnak-e a viharral – közölte Macuno Hirokazu, a kormány főtitkára, szóvivője.

A belföldi légitársaságok, köztük az ANA és a Japan Airlines, több mint 300 járatot töröltek, a média jelentése szerint Japán északi részén felfüggesztették vagy késleltették a gyorsvonati járatok közlekedését.

Az NHK közszolgálati televízió beszámolója szerint az ország középső részén egy autópályán a személygépkocsik és teherautók mintegy 10 kilométeres távolságon nem tudtak haladni a lehullott nagy mennyiségű hó miatt.

@hirado.hu 93 cm hó esett Japánban #hiradohu #hírek #havazás #hó #tél #jég #hideg #járat #repülő #vonat #késés #járattörlés #foryoupage #foryou #nekedbe #fyp #fy ♬ eredeti hang – hirado.hu – hirado.hu

A nyugati Kiotóban mintegy háromezer ember rekedt két vasútállomáson, miután a havazás és az erős szél miatt kedden fel kellett függeszteni a járatokat, néhány utas a földön kényszerült aludni a város főpályaudvarán.

A tájékoztatás szerint mások legalább 15 vonaton rekedtek az állomások között, egyes esetekben kedden késő estétől szerda hajnalig. Néhányan a hóban gyalogoltak, hogy eljussanak egy olyan állomásra, ahol menedéket biztosítottak számukra.

Az előrejelzések szerint a zord időjárás csütörtökön is folytatódik.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még