Aktuális

Külügyminiszter: Kiszabadult a fogságból Katolikus Karitásznak dolgozó, elrabolt orvosnő

Hamburgerre éhesen érkezett, súlyos bírsággal távozott

| Szerző: hirado.hu
Közel 45 ezer forintnak megfelelő pénzösszegre bírságoltak meg egy brit férfit, mert túl sokáig étkezett a McDonald’sban.

 

A férfi január 4-én és 6-án is beült a cambridge-i gyorsétterembe, néhány nap múlva két bírságot kapott a parkolásért felelős, magántulajdonban lévő cégtől. A bírság szerint a McDonald’s vendégei 90 percig használhatják az étterem parkolóját, utána fizetniük kell – számolt be róla a LAD Bible.

Ilyen drágán még sosem ettem a McDonald’ban” – kommentálta az esetet a dühös férfi, aki szerint a parkolási időkorlátra semmilyen figyelmeztetés nem hívja fel az étteremben a figyelmet.

A férfi a gyorsétteremben reklamálta meg az ügyet, de nem járt sikerrel, mivel a bírságokat a parkolást üzemeltető cég adja ki, nem az étterem.

A parkolási időkorlát annak érdekében lett bevezetve, hogy minden vendégünknek legyen parkolóhelye. Ezekről a korlátozásokról több tábla is ki van helyezve a parkolóban. Ha egy vendégünk úgy érzi, jogtalanul bírságolták meg, a parkolási cégnél kell jeleznie” – állt a McDonald’s közleményében.

A férfi a MoneySavingExpert nevű, pénzügyi tanácsadással foglalkozó internetes honlap munkatársait is megkereste. Válaszuk szerint az Egyesült Királyságban egy magáncégnek nem áll jogában parkolási bírságot adni, mindössze egy értesítést küldhet arról, amit szerződésszegésnek minősít. Ennek fényében azt üzenték a férfinak, hogy nem köteles befizetni a bírságot, ha nem ért egyet vele.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még