Baleset

Tömeges karambol történt az autópálya kivezető szakaszán, egy sávon halad a forgalom

Bojkottot hirdetett az al-Azhar nagymecset a svéd és a holland termékekre a Korán-égetések miatt

A svéd és a holland termékek bojkottjára szólította fel szerdán a muszlimokat a szunnita muszlimok között nagy tekintéllyel bíró kairói al-Azhar nagymecset a stockholmi és a hágai Korán-égetések miatt.

Az al-Azhar vezetősége barbár tettnek minősítette a hét végén történt akciókat, szerinte ezeket „a szólásszabadság embertelen, erkölcstelen értelmezése alapján követték el”.

Kapcsolódó tartalom

A svéd fővárosban szombaton egy dán aktivista, Rasmus Paludan vezetésével égették el az iszlám vallás szent könyvét a török nagykövetség épületénél, vasárnap pedig a szélsőjobboldali Pegida vezetője, Edwin Wagensveld széttépte, meggyújtotta és megtaposta a könyvet.

Paludan és Wagensveld tüntetését a hatóságok előzőleg engedélyezték. Az eset nyomán ellentüntetések voltak Ankarában és Isztambulban, valamint a pakisztáni Lahorban is.

A török külügyminisztérium kedden bekérette Hollandia ankarai nagykövetét, Recep Tayyip Erdogan török elnök pedig hétfőn kijelentette: nyilvánvaló, hogy Svédország nem várhatja el Törökország támogatását a NATO-csatlakozást illetően.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még