Fontos

Megvan, mikor lesz Orbán Viktor évértékelője

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Közel 81 milliárdot nyert volna lottón a tinédzser, aztán jött a hidegzuhany

| Szerző: hirado.hu
Az angliai Hertfordshire-ből származó Rachel Kennedy „a világ tetején érezte magát”, amikor kihúzták a számait az Euromillions sorsolásán, amelyen 81,6 milliárd forintnak megfelelő összeg volt a főnyeremény. Ezután jött a megdöbbenés, amikor megtudta, meghiúsult a 1100 forintos szelvény kifizetése.

Rachel és barátja, Liam McCrohan már elkezdték tervezni „álmaik” életét, miután Rachel 2021 februárjában értesítést kapott arról, hogy hét lottószáma „nyertes” volt. A pár, akik akkor 19 és 21 évesek voltak, öt héten keresztül egymás után ugyanazokat a számokat – 6, 12, 22, 29, 33, 6, 11 – játszotta meg, amikor végül kihúzták azokat a február 26-i Euromillions sorsolásán – közölte cikkében a Mirror.

Álmaik azonban távolra került tőlük, amikor közölték velük, hogy Rachel számláján nem volt elég pénz az 1100 forintos díj fedezésére, így a szelvényt nem vásárolták meg automatikusan a sorsolás előtt, ahogy korábban tették. Ennek ellenére Rachel, a Brightoni Egyetem hallgatója

azt hitte, hogy megszerezte a hatalmas fődíjat, mert egy hiba miatt értesítést kapott arról, hogy ő a nyertes.

Azt mondta: „Behívtam a barátomat, Liamet és az anyukámat a szobámba, és ők sem tudták elhinni, úgyhogy azt gondoltam, hogy »ó, Istenem, fel kell hívnom őket (a lottótársaságot)«.” Rachel eleinte a fellegekben érezte magát, majd megtudta a szívszorító hírt, hogy nem lettek milliomosok. Liam számára lesújtó volta tény.

Hozzátette: „Felhívtam a számot, mert azt hittem, hogy több mint 81 milliárdot nyertem, de azt mondták, hogy »igen, a megfelelő számokat jelölte meg, de nem volt a számláján a szelvény kifizetéséhez szükséges összeg, így a szelvény valójában érvénytelen volt«.

Liam már nagy terveket szövögetett a jövőjükkel kapcsolatban, úgy fogalmazott:

Rachel elég nyugodtan fogadta a dolgot, de én már úgymond fejben elköltöttem a pénzt.

Teljesen összetört a szívem, amikor hallottuk, hogy a férfi a telefonban azt mondta, hogy valójában nem is vettük meg a szelvényt. Már elképzeltem álmaink házát és álmaink autóját, azt hiszem, egy kicsit elragadtattam magam, hogy őszinte legyek.”

A Camelot nevű cég, amely 1994 óta működteti a lottót, hallott Rachel történetéről, és „sok szerencsét” kívánt a házaspárnak a jövőbeli sorsolásokhoz. A cég szóvivője kijelentette: „Tisztában vagyunk Rachel történetével, és reméljük, hogy a következő nagy sorsolásra még időben megvásárolják a szelvényt.

A most 21 éves Rachel azóta nem használja ugyanazokat a számokat, mert már úgy véli, hogy azok valójában balszerencsések.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még