Aktuális

Brendan Fraser megkaphatja az első Oscarját – ők az idei Oscar-díj jelöltjei

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kampányt indít a bevándorlók eltántorítására Svédország

Nemzetközi kampányt indít a svéd kormány annak érdekében, hogy eltántorítsa a bevándorlókat attól, hogy a skandináv országba induljanak – jelentették be kedden Stockholmban.

„A fő cél a svéd migrációs politikáról való tájékoztatás, hogy kevesebb ember jöjjön ide” – mondta Maria Malmer Stenergard migrációért felelős miniszter. „Ez egyebek mellett magában foglalja információs csomag szétosztását a külföldi hatóságoknak” – tette hozzá. Elmondta azt is, hogy a célzott tájékoztatásnak el kell jutnia a külföldi szerkesztőségekhez és hírügynökségekhez is.

Stenergrad azt is elmondta, 2019-ben a skandináv országokba érkező menekültek 76 százaléka Svédországba érkezett, és ezt a számot jelentősen csökkenteni kell.

Akkor 22 ezer menedékkérelmet nyújtottak be Svédországban, 2021-ben ez a szám 11 400, 2020-ban pedig 13 ezer volt.

A miniszter szerint Svédország nem lehet nagyvonalúbb menekültügyben, mint ahogyan azt az uniós szabályok és más szerződések előírják.

A kormány arra is utasította a svéd migrációs ügynökséget, hogy készüljön fel az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) által Svédországba való áttelepítésre kiválasztott személyek számának 5000-ről 900-ra csökkentésére.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még