Rendkívüli

Rendőrre támadt egy embercsempész Szegeden

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hét embert lőtt agyon egy 67 éves ámokfutó Kaliforniában

Újabb lövöldözés volt Kaliforniában, ezúttal hétfőn, San Francisco közelében két helyszínen hét embert ölt meg feltehetően ugyanaz az elkövető – jelentette a helyi média hatósági közléseket idézve.

San Mateo megye seriffjének hivatala, amelyhez Half Moon Bay városa tartozik, ahol a súlyos bűncselekményeket elkövették, a Twitter közösségi oldalon arról számolt be, hogy a gyanúsítottat őrizetbe vették. A lakosság már nincs veszélyben.


A seriff hivatala korábban azt írta, hogy a rendőrök egy több emberéletet követelő lövöldözésre reagáltak.

Az ABC és az NBC helyi tévécsatornák közlése szerint két közeli farmon történt lövöldözés. Az ABC szerint egy nyolcadik áldozat súlyosan megsebesült. Egy helyi tisztviselő közlése szerint az áldozatok kínai mezőgazdasági munkások.

A két tévécsatorna bemutatta, ahogy őrizetbe vették a Zhao Chunliként azonosított, 67 éves férfit. A felvételek szerint egy mellényt és világosszürke sapkát viselő ázsiai férfit bilincseltek meg, majd több rendőr elvezette.

Az NBC szerint a férfit a Half Moon Bay-i rendőrőrs parkolójában vették észre a járművében, és egy fegyvert találtak az autójában.

Kapcsolódó tartalom

Az újabb gyilkosságokat kevesebb mint 48 órával azután követték el, hogy egy ázsiai fegyveres 11 embert megölt egy táncteremben a szintén kaliforniai Los Angeles mellett, Monterey Parkban. A 72 éves férfi, akit Huu Can Tranként azonosítottak, a szomszédos Alhambra városában is bement egy szórakozóhelyre, de ott a vendégek már el tudták tőle venni a fegyvert.

Joe Bident tájékoztatták a Half Moon Bay-i történtekről – számolt be az amerikai elnök szóvivője, Karine Jean-Pierre a Twitteren. Az elnök felkérte a szövetségi bűnüldöző szerveket, hogy minden szükséges segítséget adjanak meg a helyi hatóságoknak – tette hozzá.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még