Aktuális

Brendan Fraser megkaphatja az első Oscarját – ők az idei Oscar-díj jelöltjei

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elrabolták a WHO egyik orvosát Maliban

Ismeretlen fegyveresek elrabolták az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyik orvosát Mali keleti részén – közölte az ENSZ sajtóirodája kedden.

Mahamadou Diawarát hétfőn hurcolták el; az autójából rángatták ki Menakában. A város az ország keleti részén fekszik, ahol jelenleg aktívak az al-Kaida és az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez köthető dzsihadista csoportok. Az ENSZ közleménye szerint a támadók csak az orvost vitték magukkal, a férfi sofőrjét nem.

Diawara a WHO megbízásából 2020 eleje óta irányította az erőszak által fenyegetett távoli közösségek orvosi ellátását. Malit az országban 2012-ben kitört felkelés óta politikai, gazdasági és humanitárius válság sújtja, amely elősegítette a dzsihadisták térnyerését. Az Iszlám Állam és az Al-Kaida szövetségesei rendszeresen támadnak meg civileket, katonákat és az ENSZ békefenntartó erőit is.

Az ország középső része az erőszak melegágya, és a konfliktus a szomszédos Burkina Fasóra és Nigerre is átterjedt. A dzsihadisták jelentős területeket foglaltak el, emberek ezreit ölték meg, és csaknem kétmillió embert elhurcoltak el.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még