Aktuális

Megúszta a börtönt a műtétekért hálapénzt követelő román főorvos

Elpusztult a híres sütievő medve

Az olaszok kedden a közösségi médiában gyászolták a közlekedési balesetben elpusztult medvét, amely korábban azzal került az újságok címlapjára, hogy betört egy cukrászdába és megette a süteményeket.

A Juan Carritónak elnevezett négyéves appennini barnamedvét Abruzzo tartományban, Castel de Sangro közelében, egy hegyi úton ütötte el hétfőn este egy Opel Corsa. Az elgázolt állatot az erdészek bevitték az állatkórházba, de nem élte túl a balesetet.

„Nincsenek rá szavak, hogy kifejezzük szomorúságunkat a történtek miatt” – írták az Instagramon az Abruzzói Nemzeti Park munkatársai. Mint hozzátették, Juan Carrito nem volt könnyű eset, de a parkban mindent elkövettek, hogy jól érezze magát, és szabadon élhessen.

A 150 kilós állatot tavaly fogták be, és szállították egy távoli, kevésbé lakott vidékre, miután egy cukrászdában garázdálkodott, és behatolt egy felkapott háromcsillagos étterem konyhájába is.

A torkos medve azonban szívesen látogatott vissza régi vadászterületére, hogy élelmet keressen. Többször látták bóklászni Roccaraso hegyi városkában, ahol tyúkokat falt fel és gyümölcsfákra mászott fel. Hétvégén még egy síközpontban látták.

Juan Carrito egyike volt az Olaszországban megmaradt mintegy ötven appennini barnamedvének, amely az európai barnamedve egy ritka alfaja. A nevét Carrito faluról kapta, ahol először látták.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még