Aktuális

Megúszta a börtönt a műtétekért hálapénzt követelő román főorvos

Lettország is kiutasítja az orosz nagykövetet

Észtország után Lettország is bejelentette hétfőn, hogy kiutasítja az orosz nagykövetet, miután Moszkva közölte, hogy alacsonyabb szintre helyezi diplomáciai kapcsolatait az általa oroszgyűlölettel vádolt Észtországgal.

Az Észtországgal szolidaritást vállaló Lettország közölte, hogy február 24-től alacsonyabb szintre helyezi az Oroszországgal fenntartott diplomáciai kapcsolatokat, és ezt Oroszországtól is elvárja – jelentette be Twitter-üzenetben Edgars Rinkevics lett külügyminiszter.

Az orosz külügyminisztérium hétfőn jelentette be, hogy a tallinni orosz nagykövetség létszámának jelentős csökkentése és a Moszkvával való teljes kapcsolatrendszer szándékos lerombolása miatt csökkenti a diplomáciai kapcsolatok szintjét a balti állammal, az észt nagykövetnek is el kell hagynia Moszkvát, így a jövőben ideiglenes ügyvivő képviseli majd a két országot.

Litvánia május 22-én utasította ki az orosz nagykövetet és helyezte alacsonyabb szintre a diplomáciai kapcsolatokat, miután Ukrajna azzal vádolta meg az orosz erőket, hogy Bucsa városában áprilisban polgári lakosokat mészároltak le.

Ajánljuk még